*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία επτά μύθων

Αισχύλος, Σοφοκλής και Ευριπίδης: Οι βασικές πηγές του 2ου τόμου


Συγγραφή: · Γιώργος Κ. Κατσιμπάρδης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2009 από "Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη"
Σελ.:201 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-14-2048-7


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική"

Η αξία του 2ου τόμου του βιβλίου βρίσκεται στο ότι πραγματεύεται πενήντα εννέα τραγωδίες που αντλούν τις πηγές τους από τους Επτά Μύθους - τη λογοτεχνική διαδρομή των οποίων ιστορεί ο 1ος τόμος.

Η αξία και πρωτοτυπία του, όμως, εστιάζεται και στο ότι καταγράφει τις φιλολογικές μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι τραγικοί ποιητές των κλασικών χρόνων στην προσπάθειά τους να μεταπλάθουν τα παλαιότερα εκείνα κείμενα των "Επτά Μύθων" σε ολοκληρωμένα θεατρικά έργα. Μάλιστα, με την παρουσίαση της ενότητας των τραγωδιών που έχουν τις ρίζες τους στο Μύθο του Διονύσου, φέρνει στην επιφάνεια και τον "οδοιπορικό χάρτη" που ακολούθησε ο αρχαιοελληνικός εκείνος θεός, ο οποίος, με αφετηρία την πατρίδα του -και κοιτίδα της λατρείας του-, τη Βοιωτία, κατέληξε στην Αττική, όπου και εγκαινίασε τους διαγωνισμούς μεταξύ τραγικών ποιητών και δημιούργησε έτσι την τέχνη του θεάτρου.

Τέλος, δίνει απάντηση στο ερώτημα αν και σε ποιες φάσεις της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της Αθήνας ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης έθεσαν με τις τραγωδίες τους προβληματισμούς τόσο από το "πρόγραμμα των σοφιστών" όσο και από τις "πολιτικές θέσεις" των κομμάτων και, γενικότερα, των κέντρων εξουσίας της εποχής εκείνης· προβληματισμούς ιδιαίτερα χρήσιμους και για εμάς σήμερα.

(2013) Στα άδυτα οκτώ ιερών του ελληνισμού, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2008) Ιστορία επτά μύθων, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2005) ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονισμός, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2000) Υπάρχει και η Βουθόη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1997) Τροφώνιος, ο μεταρρυθμιστής αρχιτέκτονας, θεός της μαντικής, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1996) Ο Ευριπίδης, η εποχή του και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Φοίνισσες, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1995) Από τον Διόνυσο Καδμείο στον Οιδίποδα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας