*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φως και σκιές στα Βαλκάνια

Οκτώ Βαλκάνιοι φωτογράφοι

(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: 2009 από "Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού"
Σελ.:156 1, ISBN: 960-7622-24-3


Θέμα: "Φωτογραφικές συλλογές"

Kατάλογος της ομώνυμης ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που οργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με ογδόντα ασπρόμαυρες φωτογραφίες νέων καλλιτεχνών από οκτώ χώρες -Στέλιος Ευσταθόπουλος (Ελλάς), Νίνα Νικόλοβα (Βουλγαρία), Μπέβις Φούσσα(Αλβανία), Στάνκο 'Aμπατζιτς (Κροατία), Ίμρε Σάμπο (Σερβία), Βιρτζίλ Μλέσσνιτσα (Ρουμανία), Τιμουρτάς Ονάν (Τουρκία), Μίλομιρ Κοβάτσεβιτς (Βοσνία): "H Χερσόνησος των Βαλκανίων ήταν απλώς ένα μικροσκοπικό αντίγραφο του υπαρκτού ανθρώπινου σύμπαντος, με τις ίδιες ακριβώς προκαταλήψεις και τις ίδιες ακριβώς ενοράσεις· βέβαια, ίσως να τις εξέφραζε λίγο πιο ηχηρά και πιο συναισθηματικά απ’ όσο συνηθιζόταν στα βορειότερα μέρη της Ευρώπης... Μέσα σ’ αυτό το παλίμψηστο ιστορικών και φυσικών οροσήμων, οι ψυχές και τα μυαλά των Βαλκανικών λαών διαιρέθηκαν ανάμεσα σε χιονισμένα βουνά και ηλιόλουστα νησιά, γενναίους ήρωες και άθλιους ραγιάδες, ριψοκίνδυνους ταξιδευτές και "ριζωμένους" χωρικούς. Ωστόσο, η κοινή κληρονομιά και μοίρα δημιούργησαν και μια κοινότητα πολιτισμικών συμβόλων και εκφράσεων... Η οπτική ιστορία που αφηγείται το "Φως και Σκιές στα Βαλκάνια»... δείχνει εκπληκτικά ενιαία και ακέραια, σαν να είναι κάποιο οικογενειακό άλμπουμ με φωτογραφίες. Ίσως, κατά κάποιο τρόπο, να θυμίζει ιμπρεσιονιστική σύνθεση της παράδοξης βαλκανικής ψυχής, όμως σε κάθε ξεχωριστή εικόνα αποκαλύπτονται πολλές αξίες, εικόνες και συμβολισμοί πανανθρώπινου ενδιαφέροντος" (από το κείμενο του Δρ. Ιορντάν Μπάεφ, καθηγητή σύγχρονης ιστορίας).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας