*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αθηναΐδα

Μια Ελληνίδα Αυγούστα


Συγγραφή: · Γεώργιος Νικολαΐδης
Υπεύθυνος Σειράς: · Τάκης Θεοδωρόπουλος
Έκδοση: Ιούνιος 2009 από "Ωκεανίδα"
Σελ.:636 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-410-570-1


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα" "Ιστορικό μυθιστόρημα"

Η δραματική ιστορία της πανέμορφης Αθηναΐδας, που έγινε αυτοκράτειρα του Βυζαντίου τον 5ο αιώνα μ.Χ.

Η πραγματική ιστορία της Αθηναΐδας, μιας πανέμορφης και μορφωμένης Αθηναίας, κόρης του φιλόσοφου Λεόντιου, που έζησε στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ. Η δραματική ζωή της μας μεταφέρει από την ειδωλολατρική ακόμη Αθήνα στη χριστιανική Κωνσταντινούπολη. Εκεί η Αθηναΐδα ανεβαίνει στον θρόνο του Βυζαντίου ως σύζυγος του Θεοδοσίου Β΄, βαφτισμένη Χριστιανή με το όνομα Ευδοκία.

Στο Ιερό Παλάτι βρίσκεται στη δίνη θυελλωδών σχέσεων με τον κυκλοθυμικό σύζυγό της, που τη λατρεύει, τη θρησκομανή αδελφή του Αυγούστα Πουλχερία, τη σατανική φυσιογνωμία του ευνούχου Χρυσάφιου, αλλά και τον ωραίο μάγιστρο Παυλίνο.

Η μυθιστορηματική ζωή μιας γυναίκας, μια συναρπαστική αφήγηση που παρακολουθεί τη διαδρομή της ανάμεσα στις συμπληγάδες των ανταγωνισμών, τους καταιγιστικούς έρωτες, τις ατέλειωτες δολοπλοκίες και τα εγκλήματα. Στο κέντρο όλων αυτών, η ακτινοβολία της απαράμιλλης ομορφιάς της πρόσθεσε λάμψη στη βυζαντινή Αυλή και θάμπωσε με το μεγαλείο της την Αυτοκρατορία που κυριαρχούσε τότε στον κόσμο.

(2012) Τα πορφυρά σανδάλια, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2006) Κοσμική συνείδηση, Τραυλός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας