*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ένας επικίνδυνος γλύπτης

Διηγήματα


Συγγραφή: · Κυριάκος Ρόκος
Εικονογράφιση: · Κυριάκος Ρόκος
Έκδοση: 1996 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:159 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-1685-6


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα "

Το Σεπτέμβρη του '92 διηγήθηκα στο χαρτί την πρώτη μου ιστορία. Δούλευα κάποιο μάρμαρο και κάθισα να κάνω κάνα τσιγάρο. Χαζεύοντας τη δουλειά μου, είδα πολλά μικρά βιαστικά πραματάκια να ξεχειλίζουν απ' την πέτρα κι αγανακτισμένα να με αναγκάζουν να τα κάνω γράμματα. Ήταν τα ίδια που άλλες φορές με αναγκάζουν να τα κάνω σχέδιο. Από τότε, όποτε τους καπνίζει, σαν κομάντος, χτυπάν και φεύγουν, αφήνοντάς μου, κοντά στο πρωί, ένα μεγάλο τασάκι αποτσίγαρα. Είναι αληθινές ιστορίες. Τόσο αληθινές, όσο τα πολλά μικρά βιαστικά πραματάκια που ξεχειλίζουν απ' όπου τους αρέσει, σαν νιώσουν ασφυχτικά καταχωνιασμένα.

(2022) Της φυλακής, Πλέθρον

(2012) Το άρωμα των ημερών, Πολιτισμός

(2010) Tribute to the Greek Mother, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

(2009) Αφιέρωμα στην Ελληνίδα μάνα, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

(2008) Η πεταλούδα του Ίνσενμπορν και άλλες ιστορίες, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2007) Μαρτυρίες φοιτητικών χρόνων, Futura

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ