*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τί άλλαξε;

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων


Συγγραφή: · Κώστας Χρυσαφίδης · Κώστας Ραβάνης · Αλεξάνδρα Χ. Κουλουμπαρίτση · Γεώργιος Σ. Φλουρής ·Ευάγγελος Κρίκας ·Άννα Τραϊανού ·Κική Δεμερτζή ·Ελένη Διδάχου · Γιώργος Μπαγάκης ·Μελπομένη Τσιτουρίδου · Μαρία Μπιρμπίλη · Ρένα Σιβροπούλου ·Σοφία Αναστασιάδου ·Νικολέττα Γκλιάου · Έλενα Θεοδωροπούλου · Μαίρη Βούκανου · Δημήτρης Πολίτης · Γιάννης Σ. Παπαδάτος ·Αθηνά Χαλκιαδάκη ·Μανόλης Εργαζάκης · Γεωργία Μέγα ·Μαρία Ιβρίντελη ·Πέρσα Φώκιαλη ·Γιώργος Πιπίνος ·Κώστας Καράμπελας ·Αθανασία Κασιδάκη · Αθανασία Δακοπούλου · Νίκος Μ. Σαλτερής ·Γιώργος Μπαραλός (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Γιώργος Μπαγάκης ·Κική Δεμερτζή
Έκδοση: Μάιος 2009 από "Γρηγόρη"
Σελ.:287 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-333-584-3


Θέμα: "Εκπαίδευση - Ελλάς" "Εκπαίδευση - Προγράμματα μαθημάτων" "Εκπαιδευτική πολιτική"

Στο βιβλίο αυτό, γίνεται μια απόπειρα καταγραφής των προβλημάτων που ανέκυψαν στα σχολεία ένα και πλέον χρόνο μετά την εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.
Με την ευκαιρία αυτή δίνεται η δυνατότητα να σκεφτούμε ξανά κεντρικά ζητήματα των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, θετικά και αρνητικά, αποδεκτά και αµφισβητήσιμα καθώς και την υπάρχουσα ελληνική κουλτούρα εν γένει για τα αναλυτικά προγράμματα.
Ίσως το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει για να συνειδητοποιηθούν καλύτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα θεμελιώδη και αυτονόητα στοιχεία όπως:
- Τα αναλυτικά προγράμματα δεν ταυτίζονται µε τα σχολικά εγχειρίδια.
- Η απόσταση που χωρίζει τους σκοπούς ενός αναλυτικού προγράμματος από την υλοποίησή τους στα σχολεία είναι συχνά αστρονομική.
- Η πιλοτική εφαρμογή δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα για τα αναλυτικά προγράμματα.

Υπάρχει γνωστικό αντικείμενο που αφορά στα αναλυτικά προγράμματα, το οποίο θα πρέπει να αποτελεί τη βάση σχεδιασμού και ανάπτυξής τους. Τα αναλυτικά προγράμματα δεν θα πρέπει να αποτελούν εφαλτήριο αναρρίχησης επίδοξων πολιτικών και αυλικών της εκάστοτε ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ.
Τέλος, δεν θα πρέπει να αποσυνδέομε την όποια καινοτοµία στα αναλυτικά προγράμματα µε την ποιότητα της επιμόρφωσης, της υποστήριξης και τα μέσα που θα παράσχουμε στα σχολεία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας