*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μια συζήτηση σε μοναστήρι


Συγγραφή: ·Μοναχός Μακάριος
Έκδοση: Απρίλιος 2009 από "Μορφή - Εκδοθήτω"
Σελ.:157 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-98713-1-3


Θέμα: "Μοναχική και θρησκευτική ζωή" "Χριστιανική πίστη" "Χριστιανική ζωή"

Πολλοί κατά καιρούς μου ζητούσαν να τους μιλήσω σχετικά με απορίες που είχαν για πνευματικά ζητήματα. Το πρώτο ερώτημα που διαβάζομε στο βιβλίο αυτό μου ετέθη από ένα κύριο -άγνωστό μου- ενώ βρισκόμουν σ' ένα μοναστήρι του Αγίου Όρους. Από τις απορίες μας γίνεται φανερό ότι ενώ ζούμε ως χριστιανοί δεν έχομε καταλάβει τη σημασία της διδασκαλίας της Εκκλησίας. Π.χ. ένας κανόνας της Εκκλησίας είναι να ακολουθούμε τις νηστείες που ορίζονται. Πολλοί συμμορφωνόμαστε με τον κανόνα αυτόν, αλλά πιστεύομε ότι αυτό αρκεί για να μπρούμε να γίνωμε όπως μας υποδεικνύει ο Χριστός και να έχωμε το έλεός Του. Δεν μας είναι εύκολο να εννοήσωμε πως η νηστεία δεν μας ωφελεί, αν δεν προσπαθούμε να γίνωμε ικανοί να αγαπάμε.

Οι συζητήσεις που έγιναν με αφορμή τα ερωτήματα τα οποία μου ετέθησαν από πολλούς συζητητές μου αποτελούν το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου.

(πρόλογος του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας