*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελληνικές ελεγείες

Και άλλα ποιήματα


Συγγραφή: ·Ludmila Skirda
Μετάφραση: · Oleg Tsybenko
Έκδοση: Απρίλιος 2009 από "Εκάτη"
Σελ.:111 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-408-096-2


Θέμα: "Ουκρανική λογοτεχνία"

Σήμερα το όνομα της Λουντμίλα Σκιρντά είναι ένα από τα λίγα ονόματα της ουκρανικής λογοτεχνίας που είναι ευρέως γνωστά έξω από τα σύνορα της χώρας. Τα έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ρωσικά, πολωνικά, ουγγρικά, γερμανικά, ιαπωνικά, κορεάτικα, ουζμπέκικα, ελληνικά και αραβικά. Δημοσίευσε γύρω στα διακόσια επιστημονικά και κριτικά άρθρα στην Ουκρανία και το εξωτερικό.

Η ποίηση της δέχτηκε την φωτεινή αρμονία της Αρχαίας Ελλάδας, τη θεοποίηση της ομορφιάς της εποχής της πρώιμης Αναγέννησης, την αλτρουιστική ηθική του κλασικού ουμανισμού, την αλλόκοτη ειρωνεία της ζωηρής μπελ-εποκ, την μαγική ελαφρότητα της γιαπωνέζικης κοσμοθεωρίας, τον ψυχολογικό μυθολογισμό.

Είναι αναγνωρισμένη καλλιτέχνης της συλλογιστικής λυρικής. Η εξαιρετική μόρφωση, η γνώση ξένων γλωσσών, το φλογερό ενδιαφέρον για τον γύρω κόσμο, η άψογη αισθητική και η έμπνευση προσδίδουν στην ποίηση της Λ. Σκιρντά την διανοητική ένταση και καθορίζουν την πρωτότυπη άποψη για τα φαινόμενα του παγκόσμιου πολιτισμού και τις πνευματικές αναζητήσεις της ανθρωπότητας.

Στο έργο της Λ. Σκιρντά περιπλέκονται οργανικά οι επιδράσεις ευρωπαϊκών και ανατολικών πολιτισμών με αποτέλεσμα τη δημιουργία του απόλυτα μοναδικού ποιητικού φαινομένου στα πλαίσια της λογοτεχνίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας