*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η θεολογία του Ιωάννη Ζηζιούλα

Πρόσωπο, εκκλησία και ελευθερία

"The Theology of John Zizioulas: Personhood and the Church" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Δημήτριος Μπαθρέλλος · Alan Brown · Paul Collins · Douglas Farrow · Colin Gunton · Douglas H. Knight · Νικόλαος Λουδοβίκος · Paul McPartlan · Marcus Mühling · Wolfhart Pannemberg · Philip Rosato · Robert Turner (Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Αντώνης Βράκας ·Δέσποινα Καλογεράκη ·Αμαλία Καλομπάτσου ·Διαμαντής Κρυωνίδης ·Αναστασία Μπύρου · Δήμητρα Παπαδημητρίου ·Βασιλική Τσακίρη
Επιμέλεια: · Douglas H. Knight · Ιωάννης Γ. Πλεξίδας
Έκδοση: Απρίλιος 2009 από "Εκδόσεις Degiorgio"
Σελ.:336 (24χ17), Πανόδετο, ISBN: 960-98009-2-0


Θέμα: "Θεολογία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Ο Ιωάννης Ζηζιούλας είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ο πιο σημαντικός ορθόδοξος θεολόγος του δεύτερου μισού του προηγούμενου αιώνα και καταξιωμένος υπέρμαχος του Οικουμενισμού. Με βάση τη βαθιά γνώση των πνευματικών πηγών της Εκκλησίας, ο Ζηζιούλας έχει υποστηρίξει ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας εκφράζουν μια βαθυστόχαστη θεώρηση της ελευθερίας και της κοινότητας, η οποία αντιπροσωπεύει μια ριζοσπαστική πρόκληση απέναντι στις νεωτερικές αντιλήψεις περί προσώπου. Ο Ζηζιούλας χρησιμοποιεί το έργο των Πατέρων για να κάνει έναν σημαντικό διαχωρισμό μεταξύ του προσώπου, το οποίο ορίζεται από την κοινότητα, και του ατόμου που ορίζεται σε απομόνωση από τους άλλους και θεωρεί την κοινότητα απειλή για την ελευθερία του. Ο Ζηζιούλας υποστηρίζει ότι ο Θεός είναι η καταγωγική αρχή της ελευθερίας και της κοινότητας, και πως η Χριστιανική Εκκλησία είναι ο χώρος μέσα στον οποίον το πρόσωπο και η ελευθερία αναδύονται στην ύπαρξη.

Ο παρών τόμος προσφέρει μια κριτική αποτίμηση της θεολογίας του Ιωάννη Ζηζιούλα. Επιφανείς Αγγλικανοί, Μεταρρυθμιστές, Καθολικοί και Ορθόδοξοι διεθνείς λόγιοι, συμπεριλαμβανομένων των Colin Gunton, π. Νικολάου Λουδοβίκου, Paul McPartlan, Wolfhart Pannenberg και Philip Rosato, παρουσιάζουν δοκίμια στα οποία αναλύουν την τριαδολογία του Ζηζιούλα και τη θεολογική προσέγγιση του για την Εκκλησία ως τον χώρο όπου γίνονται πραγματικότητα η ελευθερία και η κοινωνία. Πολλά από αυτά πραγματεύονται το έργο του Ζηζιούλα "Being as Communion" καθώς και άλλα λιγότερο γνωστά έργα του, διαθέσιμα πλέον στον τόμο "Communion and Otherness". Τα κείμενα του παρόντος τόμου στο σύνολο τους αποτελούν μιαν απαράμιλλη εισαγωγή στo έργο αυτού του μεγάλου θεολόγου.

(2007) Συμπαντική αρμονία, μουσική και επιστήμη, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας