*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κυκλοφοριακή τεχνική

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Ιωάννης Μ. Φραντζεσκάκης · Ιωάννης Κ. Γκόλιας · Μαγδαληνή Χ. Πιτσιάβα - Λατινοπούλου
Έκδοση: 2009 από "Παπασωτηρίου"
Σελ.:322 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7182-42-1


Θέμα: "Μεταφορές"

Το βιβλίο παρουσιάζει τις γενικές έννοιες και τη βασική θεωρία της κυκλοφοριακής τεχνικής, καθώς και ορισμένες χαρακτηριστικές εφαρμογές, σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή εμπειρία.

Στα 8 κεφάλαια του βιβλίου και με τη βοήθεια 89 σχημάτων και 186 πινάκων, εξετάζονται:
- Πρόλογος και κεφάλαιο 1. Ο ορισμός και η χρησιμότητα της κυκλοφοριακής τεχνικής και τα περιεχόμενα του βιβλίου σε συσχέτιση με την ευρύτερη σειρά των συγγραμμάτων, με αντικείμενο το σχεδιασμό των μεταφορών και της κυκλοφοριακής τεχνικής, τα οποία έχουν εκδοθεί από μια ομάδα καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
- Κεφάλαιο 2. Τα μεγέθη της κυκλοφοριακής ροής και οι χρονικές διακυμάνσεις τους.
- Κεφάλαιο 3. Οι σχέσεις που συνδέουν τα μεγέθη της κυκλοφοριακής ροής και τα βασικά πρότυπα που τις εκφράζουν.
- Κεφάλαιο 4. Οι βασικές έννοιες και σχέσεις της θεωρίας των ουρών σε κατάσταση ισορροπίας και σε ασταθείς συνθήκες.
- Κεφάλαιο 5. Οι βασικές έννοιες της κυκλοφοριακής ικανότητας και της στάθμης εξυπηρέτησης και οι παράγοντες που τις επηρεάζουν.
- Κεφάλαιο 6. Ο υπολογισμός της κυκλοφοριακής ικανότητας και της στάθμης εξυπηρέτησης για τις αστικές οδούς, τους μη σηματοδοτούμενους κόμβους και τους κυκλικούς κόμβους, τις υπεραστικές οδούς 2 λωρίδων κυκλοφορίας, τις υπεραστικές και προαστιακές οδούς 4 ή περισσότερων λωρίδων κυκλοφορίας, τα βασικά τμήματα ελεύθερων λεωφόρων και τέλος, τις περιοχές πλέξης και τις ράμπες εισόδου - εξόδου σε ελεύθερες λεωφόρους.
- Κεφάλαιο 7. Οι σηματοδοτούμενοι κόμβοι, όπου καλύπτονται οι προϋποθέσεις σηματοδότησης, οι βασικές έννοιες και οι διαδικασίες υπολογισμών για μεμονωμένους κόμβους, συντονισμένες αρτηρίες και δίκτυα οδών.
- Κεφάλαιο 8. Οι μετρήσεις και έρευνες κυκλοφοριακής τεχνικής που είναι απαραίτητες για την εκπόνηση διάφορων μελετών.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για προπτυχιακή, μεταπτυχιακή ή συνεχιζόμενη εκπαίδευση, όσο και για το σχεδιασμό, μελέτη, κατασκευή, διαχείριση και λειτουργία οδικών δικτύων και, γενικότερα, εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών. Επιπλέον ο αναγνώστης κατευθύνεται να χρησιμοποιήσει τις 90 σχετικές εργασίες που αναφέρονται στο τέλος κεφαλαίου για λεπτομερέστερη ανάλυση των θεμάτων που καλύπτονται στο βιβλίο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας