*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 20,29 €
Η τέχνη της αμπελουργίας
Αμπέλι οινοποιίας
Συγγραφή: ·Παναγιώτης Λ. Τσέτουρας
Έκδοση: Μάρτιος 2009 από "Σταμούλη Α.Ε."
Σελ.:285 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-351-785-2
Θέμα: "Αμπελουργία"
Βασισμένος στην ελληνική πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητές της, ο πρακτικός αυτός οδηγός μάς μαθαίνει τα "μυστικά" της αμπελουργικής τέχνης στην πράξη. Παρουσιάζονται με απλό τρόπο όλες οι γνώσεις και οι καλλιεργητικές τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε στάδιο καλλιέργειας για την παραγωγή άριστων αμπελουργικών προϊόντων.
Περιλαμβάνει τη μορφολογία και τη φυσιολογία του φυτού, τα βλαστικά στάδια και τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις του, τα υποκείμενα και τις ποικιλίες οινοποιίας, τον πολλαπλασιασμό και τους εμβολιασμούς, την εγκατάσταση του αμπελώνα, το κλάδεμα, το πότισμα, τη λίπανση, τη φυτοπροστασία, τους εχθρούς και τις ασθένειες του φυτού.
Καταγράφει επίσης τη διαγνωστική στο αμπέλι, τη φυτοπροστασία και τα προγράμματα ψεκασμών, το γλωσσάρι της αμπελουργίας για την κατανόηση των εννοιών που περιέχονται στο βιβλίο και τις ωφέλειες που έχει ο άνθρωπος στην υγεία του, όταν συμπεριλάβει στη διατροφή του τα αμπελουργικά προϊόντα, το σταφύλι και το κρασί.
Απευθύνεται σε αμπελουργούς, οινοποιούς αλλά και σε κάθε οινόφιλο που επιθυμεί να γνωρίσει τα "μυστικά" της αμπελουργικής τέχνης στην πράξη.
(2014) Προβλήματα Οινοποίησης, Ίων
(2013) Η Ποιότητα στο Τσίπουρο, Ίων
(2009) Οικολογικό κρασί και βιολογική καλλιέργεια αμπέλου, Σταμούλη Α.Ε.
(2008) Οινοτεχνία, Σταμούλη Α.Ε.
(2005) Το οικολογικό κρασί, Σταμούλη Α.Ε.
(1998) Τα μυστικά του καλού κρασιού, Ιδιωτική Έκδοση