*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παλίμψηστο Καβάλας

Ανθολόγιο μεταπολεμικών λογοτεχνικών κειμένων

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Διαμαντής Αξιώτης · Γιάννης Ατζακάς · Νίκος Βασιλειάδης · Βασίλης Βασιλικός · Γιάννης Γαϊτάνος · Θεόδωρος Γρηγοριάδης · Θεόφιλος Ελευθεριάδης · Μανίνα Ζουμπουλάκη · Ιωάννης Δ. Ιωαννίδης ·Αντώνης Κούφαλης ·Κωνσταντίνος Κούφαλης · Πρόδρομος Χ. Μάρκογλου · Χρόνης Μίσσιος · Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος · Φώτης Πρασίνης · Κοσμάς Ι. Χαρπαντίδης · Γιώργος Χειμωνάς · Τάκης Γραμμένος · Γιάννης Δάλλας · Κώστας Π. Καναβούρης · Χρήστος Κεραμίδης · Μαρία Κυρτζάκη · Δημήτρης Λέντζης · Δημήτρης Λεοντζάκος · Χαρίλαος Μιχαλόπουλος · Λευτέρης Ξανθόπουλος · Γιώργος Ξ. Στογιαννίδης · Γεωργία Τριανταφυλλίδου
Επιμέλεια: · Ευριπίδης Γαραντούδης · Μαίρη Μικέ
Ανθολογία: · Ευριπίδης Γαραντούδης · Μαίρη Μικέ
Έκδοση: Φεβρουάριος 2009 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:301 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-4865-0


Θέμα: "Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική" "Νεοελληνική ποίηση - Συλλογές " "Νεοελληνική λογοτεχνία - Συλλογές"

Στο βιβλίο αυτό ανθολογούνται και εξετάζονται πεζά και ποιητικά κείμενα 16 πεζογράφων και 13 ποιητών -ιδιαίτερα από το συμβατικό όριο 1960 και εξής-, στα οποία η πόλη της Καβάλας μαζί με την ευρύτερη περιφέρειά της διαθλάται, μετασχηματίζεται σε λογοτεχνική πόλη, δημιουργεί την ιδιαίτερη μυθοποιητική της παράδοση και επωμίζεται αισθητικούς και ιδεολογικούς ρόλους.

Στην εισαγωγή τους οι ανθολόγοι και επιμελητές του βιβλίου, φιλόλογοι-νεοελληνιστές Ευριπίδης Γαραντούδης και Μαίρη Μικέ, μετά τη διευκρίνιση ότι στόχος του παρόντος τόμου δεν είναι η συγκρότηση ενός καβαλιώτικου λογοτεχνικού κανόνα, διερευνούν τους τρόπους με τους οποίους η ιστορική και πραγματική πόλη της Καβάλας μετασχηματίζεται σε λογοτεχνική. Ο μετασχηματισμός της πραγματικής σε λογοτεχνική πόλη συνδυάζει το πραγματικό με το φανταστικό, ακροβατεί ανάμεσα στον μύθο και στην ιστορία, εμψυχώνει τον δομημένο χώρο με τις ελεύθερες επιλογές των φαντασιώσεων ή με την ειλικρίνεια των βιωμάτων, δημιουργώντας εντέλει μια σύνθετη λογοτεχνική πολεοδομία.

Ο τίτλος, λοιπόν, "Παλίμψηστο Καβάλας" δηλώνει τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος από μια ποιητική του ληξιαρχείου σε μια ποιητική των διαδοχικών εγγραφών στο σώμα της πόλης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας