*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Περιβάλλον και θαλάσσιες μεταφορές

Σε αναζήτηση μιας βιώσιμης προσέγγισης: Σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων για τις θαλάσσιες μεταφορές και την προστασία του περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Γρηγόρης Ι. Τσάλτας
Εισήγηση: · Αριστοτέλης Β. Αλεξόπουλος ·Παναγιώτης Παναγιωτίδης ·Λεωνίδας Περιβολιώτης ·Κωνσταντίνος Νίττης · Γεώργιος Μ. Κορρές · Γρηγόρης Ι. Τσάλτας · Πέτρος Π. Σιούσιουρας · Κωνσταντίνος Χαζάκης · Πέτρος Η. Λιάκουρας ·Μαρία Κ. Παπαντώνη · Μαριάνθη Κλάδη - Ευσταθοπούλου ·Ιωάννης Καρκαζής · Δημήτριος Δαλακλής ·Χαράλαμπος Καρατζάνος · Αγγελική Καλλία - Αντωνίου · Χαράλαμπος Πλατιάς · Κωνσταντίνος Γ. Κατσιμπάρδης · Σωτήρης Θεοδωρόπουλος ·Νικόλαος Αδάμου ·Κωνσταντίνος Νταλαχάνης · Κρίτων Αρσένης ·Κωνσταντίνος Σαλωνίδης · Μαρία Β. Λεκάκου · Βασίλης Σ. Τσελέντης ·Γεώργιος Δ. Σαμιώτης · Αθανάσιος Α. Πάλλης ·Γεώργιος - Σπύρος Π. Τσιώτσης ·Νίκος Κ. Δενιόζος ·Μιχαήλ Ι. Παζαρζής ·Μαρία Χατζηνάκη ·Άννα Κοτρίκλα · Γιάννης Θεοτοκάς ·Βαρβάρα Καζά ·Σταμάτιος Ντάνος · Κωνσταντίνος Β. Γκιζιάκης ·Στράτος Παπαδημητρίου ·Ζωή Χριστοφόρου · Κώστας Πάνου · Νικήτας Β. Νικητάκος ·Θεόδωρος Λίλας ·Μιχάλης Σ. Σκούρτος ·Αρετή Κοντογιάννη ·Στέφανος Σκαρβέλης · Χρήστος Αναγνώστου ·κ.ά.
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:615 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0459-1


Θέμα: "Περιβάλλον - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία " "Θάλασσα - Μόλυνση" "Περιβαλλοντική πολιτική"

... η συλλογική προσπάθεια στο συνέδριο της Χίου φάνηκε να μετεξελίσσεται από την αρχή σε μια συστηματική καταγραφή σημαντικών πορισμάτων για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στις θαλάσσιες μεταφορές, μέσα από συζητήσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε θεωρητικούς και θετικούς επιστήμονες, η πνευματική/επιστημονική συνεύρεση των οποίων δεν αποτελεί και την καθημερινότητα για την επιστημονική γενικότερα κοινότητα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, το εγχείρημα υπήρξε απόλυτα επιτυχές και θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι αναδεικνύει και την ίδια τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το φυσικό του περιβάλλον. Μια σχέση η οποία εδράζεται τόσο στη φιλοσοφική όσο και τη μαθηματική ταυτόχρονη και παράλληλη προσέγγιση του περιβαλλοντικού φαινομένου, σε επίπεδο μιας βιώσιμης και αειφόρου σύγχρονης διάστασής του, η οποία φαίνεται τα τελευταία είκοσι χρόνια να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της διεθνούς κοινωνίας.

Καθηγητής Γρηγόρης Ι. Τσάλτας


Το τελικό ζητούμενο είναι η αλλαγή της νοοτροπίας της ανθρωπότητας αναφορικά με την αντιμετώπιση του περιβάλλοντος και την εμπέδωση της αξίας ότι η προστασία του περιβάλλοντος ουσιαστικά σημαίνει προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον της ανθρωπότητας, πρέπει να επιτευχθεί η αλλαγή της περιβαλλοντικής νοοτροπίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καθηγητής Νικήτας Νικητάκος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας