*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κατά μασόνων: Ανατροπή της φραγμασωνικής πίστεως 1782


Συγγραφή: ·Αγάπιος Κολυβάς Παπαντωνάτος
Επιμέλεια: · Γεώργιος Δ. Μεταλληνός ·Χαράλαμπος Α. Μηνάογλου
Έκδοση: Ιανουάριος 2007 από "Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις"
Σελ.:286 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6683-10-9


Θέμα: "Θεολογία " "Μασονισμός"

"Η κριτική του αποβλέπει στη διαφώτιση και προστασία των ορθοδόξων. Χαρακτηρίζει ασύμβατες τις ιδιότητες του ορθοδόξου χριστιανού και του μασόνου. Ο μασονισμός είναι αντιχριστανικός και πλήρης ανατροπή του χριστιανισμού".

Το έργο αυτό είναι η πρώτη εκτενής εκλαϊκευτική αντιπαράθεση της ορθοδοξίας, στην ησυχαστική αυθεντικότητά της, με τον τεκτονισμό, που είναι ενσάρκωση της δυτικής αντιχριστανικότητας. Η γλώσσα του συγγραφέα είναι θεολογική. Ο Αγάπιος είχε καλή γνώση για τον μασονισμό. Δίνει την ταυτότητα των μασόνων και του ίδιου του τεκτονισμού. Αναφέρεται στις απατηλές μεθόδους των μασόνων. Δίνει την ορθή ερμηνεία για την οικοδομή του Ναού. Αναφέρεται στη μασονική μυστικότητα, που επιβεβαιώνεται από τις μυήσεις τους. Συσχετίζει τον μασονισμό με τη μαγεία. Διαψεύδει τη μασονική ηθική. Καταγγέλλει ως νόθες και πλαστές τις "αγαθοεργίες" των μασόνων και τους κατηγορεί για ανηθικότητα. Επιχειρεί "σύντομον της κακίας τους έλεγχον". Η κριτική του αποβλέπει στη διαφώτιση και προστασία των ορθοδόξων, παρά στη συνέτιση των τεκτόνων. Χαρακτηρίζει ασύμβατες τις ιδιότητες του ορθοδόξου χριστιανού και του μασόνου. Ο μασονισμός είναι πλήρης ανατροπή του χριστιανισμού. Κρίνει και χαρακτηρίζει τη μασονία ως θρησκεία. Ομιλεί για "την νεωτερικήν πλάνην (των μασόνων) ή μάλλον ειπείν αθεΐαν", που υποδηλώνει άρνηση του αληθινού Θεού, του Ιησού Χριστού. Είναι άπιστοι και τελείως άθεοι "ως μη χριστιανοί", αλλά κι "θεομάχοι". Θεός των μασόνων είναι ο Εωσφόρος (σατανολατρία). Προτείνει τους πρώην ορθοδόξους, που αποδέχθηκαν τον μασονισμό, στη μετάνοια και επιστροφή στην πίστη των Πατέρων τους. Η συμπερίληψη στη Μασονία όλων των θρησκευμάτων είναι μέθοδος εξαπάτησης και επεκτατισμού. Ταυτίζει τους μασόνους με τους εβραίους και υπογραμμίζει τη σχέση τους με του Ιππότες της Μάλτας και πρώην Ναΐτες. Αναζητεί τις ιστορικές αρχές της μασονίας, για να καταλήξει στο 1652-3. Σε κάθε περίπτωση το έργο αυτό αποτελεί και την πρώτη απόπειρα συγγραφής μίας συνοπτικής ιστορίας του τεκτονισμού στα ελληνικά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας