*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σχολική υγιεινή


Συγγραφή: · Αικατερίνη Νεστορίδου
Εικονογράφιση: ·Αναστασία Δασκαλάκη
Έκδοση: Φεβρουάριος 2009 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:175 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-452-065-2


Θέμα: "Δημόσια υγεία" "Υγιεινή" "Παιδιά - Φροντίδα και υγιεινή" "Παιδιά - Διατροφή"

Μεταξύ των πολλών παραμελημένων ζητημάτων στη χώρα μας, αναμφίβολα ιδιαίτερης σημασίας είναι η Δημόσια Υγιεινή, της οποίας εξαιρετικά σημαντικό όσο και ευαίσθητο τομέα αποτελεί η Σχολική Υγιεινή. Την ολόπλευρη καταγραφή του ζητήματος της Σχολικής Υγιεινής, των θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει και των προτεινόμενων από έγκυρους οργανισμούς λύσεων επιχειρεί η Αικατερίνη Νεστορίδου στο νέο της βιβλίο "Σχολική Υγιεινή", που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο, αυστηρά δομημένο βιβλίο, που αποφεύγει τους πλατειασμούς, παραμένει απλό χωρίς να παραιτείται από το στόχο της πληρότητας. Η διαπραγμάτευση του θέματος αρχίζει με την περιγραφή της στελέχωσης και των αρμοδιοτήτων της Σχολιατρικής Υπηρεσίας, την οποία η συγγραφέας θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε προσπάθειας στο χώρο. Ακολουθεί μια γενική περιγραφή των μέτρων αγωγής και προαγωγής της υγείας στο σχολείο, όπως και μια συνοπτική περιγραφή της αύξησης και ανάπτυξης του παιδιού, σημαντικό μέρος της οποίας εξελίσσεται κατά τη σχολική ηλικία.

Το κείμενο συνεχίζει με την περιγραφή θεμάτων ενδιαφέροντος της Σχολικής Υγιεινής. Στοματική υγιεινή, διατροφή, προβλήματα λόγου και μάθησης, κανόνες υγιεινής, ανοσοποίηση και εμβόλια, λοιμώδη και μη νοσήματα, είναι ορισμένα επιλεγμένα θέματα που παρουσιάζονται αναλυτικά. Δεν διαφεύγει φυσικά το θεμελιώδες πλέον ζήτημα της άσκησης, αλλά και των παιδικών ατυχημάτων και της κακοποίησης, που συχνά απασχολούν την κοινή γνώμη. Δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει μια αναφορά στις προδιαγραφές των σχολικών κτιρίων, αλλά και των κυλικείων, απαραίτητων όσο και πιθανών πηγών ασθενειών.

Από κανέναν, πολιτεία, δημόσιους λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και πολίτες, δεν θα πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν έναν πληθυσμό με ιδιαίτερες ανάγκες και χαρακτηριστικά. Η προάσπιση της υγείας τους και η καλλιέργεια υγιεινών συνηθειών διατροφής και άσκησης αποτελεί μια τεράστιας σημασίας επένδυση για το μέλλον της χώρας. Προφανές λοιπόν το ενδιαφέρον για τη Σχολική Υγιεινή, τις αρχές και μεθόδους της οποίας οφείλουν να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν όσοι αναλαμβάνουν την ευθύνη της Παιδείας, μιας σχολικής μονάδας ή ενός διδακτηρίου, και φυσικά οι γονείς των παιδιών σχολικής ηλικίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας