*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η περιπέτεια της ζωής μου (1908-1954)

Από την Τρίπολη στο Σικάγο, τη Νόμε της Αλάσκας, το Σαντιάγο και πίσω (1908-1954)


Συγγραφή: ·Μάρκος Βερέμης
Επιμέλεια: · Θάνος Μ. Βερέμης
Έκδοση: Οκτώβριος 2008 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:191 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0455-9


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες"

Οι μαρτυρίες των επωνύμων συνήθως προσφέρουν νέα στοιχεία σε γνωστές ιστορίες. Για τους ανώνυμους, η δημοσίευση είναι ένα δεύτερο πέρασμα από τον κόσμο των ζωντανών. Γιατί όμως πρέπει να μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν αξιώθηκαν τα φώτα της δημοσιότητας; Ίσως γιατί μοιάζουν με τους περισσότερους από εμάς που δεν γνώρισαν την εφήμερη αθανασία της αναγνώρισης. Άλλωστε, ο χρόνος που οι επώνυμοι και οι ανώνυμοι ανάλωσαν σε έργα με σημασία για τα κοινά είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογος με τον χρόνο που επένδυσαν στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η μαρτυρία του πατέρα μου, Μάρκου Χρήστου Βερέμη, βρέθηκε στο αρχείο του αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του. Η αφήγηση, που δημοσιεύεται εδώ, πρέπει να άρχισε να γράφεται στα τέλη της δεκαετίας του 1950, αλλά βασίζεται σε σημειώσεις σύγχρονες των γεγονότων, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο αρχείο. Το φωτογραφικό υλικό που εικονογραφεί το κείμενο προέρχεται από πέντε λευκώματα που καλύπτουν την περίοδο 1908-1950 και ανήκουν στον αδελφό μου Χρήστο και εμένα.

Ο Μάρκος Χ. Βερέμης ήταν ένας αυτοδημιούργητος με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, ισχυρή βούληση και αφοσίωση στους δικούς του. Αγαπούσε τη ζωή με εκρηκτική αισιοδοξία, αλλά ήταν εξαιρετικά πειθαρχημένο άτομο ώστε να υποτάσσει τις ορέξεις του στους σκοπούς που επέλεγε να υπηρετήσει. [...]

(από την εισαγωγή του Θάνου Μ. Βερέμη)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας