*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Αθήνα κατά τη ρωμαϊκή εποχή

Πρόσφατες ανακαλύψεις, νέες έρευνες

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Θεοδοσία Στεφανίδου - Τιβερίου ·Ortwin Dally ·Νίκος Τσονιώτης ·Katrin Heyken · John M. Camp ·Δημήτρης Σούρλας · Άλκηστις Χωρέμη - Σπετσιέρη ·Ιωάννα Τιγγινάγκα ·Όλγα Ζαχαριάδου ·Εύα Γιατρουδάκη ·Μανώλης Παναγιωτόπουλος ·Ελένη Σερβετοπούλου ·Σταματία Ελευθεράτου ·Πολυξένη Μπούγια · Νικολέττα Σαραγά ·Όλγα Δακουρά - Βογιατζόγλου ·Παυλίνα Καραναστάση ·Jutta Stroszeck ·Ιωάννα Τσιριγώτη - Δρακωτού ·Klaus Fittschen · Valentina Di Napoli ·Ralf Krumeich ·Ισμήνη Τριάντη ·Σταύρος Βλίζος ·Wolf - Dietrich Niemeier ·Klaus Hallof ·John Hayes ·Δέσποινα Τσουκλίδου ·Marianne Stern ·Παναγιώτης Τσέλεκας · Γεωργία Κοκκορού - Αλευρά ·Όλγα Παλαγγιά
Μετάφραση: ·Χριστίνα Θεοχάρη
Επιμέλεια: ·Σταύρος Βλίζος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:488 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-476-002-5


Θέμα: "Αθήνα - Ιστορία"

Στον παρόντα τόμο έχουν συγκεντρωθεί τα κείμενα των ομιλιών του διεθνούς αρχαιολογικού συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2006, με θέμα "Η Αθήνα κατά την ρωμαϊκή εποχή: Πρόσφατες ανακαλύψεις, νέες έρευνες".

Στόχος του συμποσίου ήταν η ανάδειξη της εικόνας του δημόσιου και ιδιωτικού βίου στην Αθήνα κατά την ρωμαϊκή εποχή, μέσω της παρουσίασης νέων και αδημοσίευτων ευρημάτων, καθώς και πρόσφατων ανασκαφικών ερευνών από Έλληνες και ξένους μελετητές. Επιπλέον, αντικείμενο των εργασιών ήταν η διερεύνηση της επίδρασης των ρωμαϊκών αντιλήψεων στην τοπική κοινωνία, μέσα από την μελέτη των αλλαγών που επήλθαν στην αστική δομή της Αθήνας και των εξελίξεων στους τομείς της γλυπτικής, κεραμικής και μικροτεχνίας, καθώς και ο βαθμός ανασυγκρότησης της ελληνικής παράδοσης υπό ρωμαϊκή κυριαρχία, μέσα από μια λεπτομερή παρουσίαση της καλλιτεχνικής παραγωγής, της αρχιτεκτονικής και της καθημερινής ζωής.

Ο τόμος αυτός των Πρακτικών φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη μελέτη της Αθήνας κατά τη ρωμαϊκή αρχαιότητα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, μια μοναδική ευκαιρία σε αρχαιολόγους και ερευνητές να ενημερωθούν για τις πρόσφατες μεγάλες ανακαλύψεις και το νέο υλικό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας