*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νίτσε

"How to Read Nietzsche" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Keith Ansell Pearson
Μετάφραση: ·Δέσποινα Ρισσάκη
Έκδοση: Νοέμβριος 2008 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:190 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-2890-8


Θέμα: "Φιλοσοφία, Νεότερη" "Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική" "Nietzsche, Friedrich Wilhelm, 1844-1900"

"Η ανθρώπινη ιδιότητα μου είναι μια συνεχής υπερνίκηση του εαυτού μου"
Φρίντριχ Νίτσε

Η σκέψη του Νίτσε περιστρέφεται γύρω από μια νέα και εντυπωσιακή έννοια της ανθρωπότητας - μιας ανθρωπότητας που έχει συμβιβαστεί με το γεγονός του θανάτου του Θεού και εξασκεί την τέχνη και την επιστήμη του να ζει καλά, απαλλαγμένη από την ανάγκη για μεταφυσικές βεβαιότητες και ηθικά απόλυτα. Επομένως, πώς πρέπει να ζούμε; Και τι αγαπάμε;

Ο Keith Ansell Pearson εισάγει τον αναγνώστη στο χαρακτηριστικό στιλ του Νίτσε και στην εξέλιξη της σκέψης του. Με την προσεκτική ανάγνωση αφορισμών του Νίτσε διασαφηνίζει ορισμένες από τις πιο γνωστές, πλην όμως συχνά παρανοημένες, ιδέες του, συμπεριλαμβανομένων των ιδεών της αιώνιας επιστροφής και του υπερανθρώπου, και ρίχνει φως στις προκλητικές απόψεις του Νίτσε για βασικά ζητήματα, όπως είναι η ομορφιά, η αλήθεια και η μνήμη.

Το βιβλίο περιέχει αποσπάσματα από ένα πλήθος έργων του Νίτσε, μεταξύ των οποίων τα "Ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο", "Η χαρούμενη επιστήμη", "Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα" και "Η γενεαλογία της ηθικής".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας