*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το ραδιόφωνο του χθες

Μία φωτογραφική αναδρομή στην ιστορία του ραδιοφώνου


Συγγραφή: · Αργύρης Λ. Αδαμίδης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.)"
Σελ.:254 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-287-100-8


Θέμα: "Ραδιόφωνο"

[...] Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ο αριθμός των ραδιοφώνων που είχαν συσσωρευθεί στο γκαράζ του σπιτιού ήταν τέτοιος που η σκέψη να τα εμφανίσω σ' ένα βιβλίο ήλθε ως φυσικό επακόλουθο και σύντομα την έθεσα σε εφαρμογή. Έτσι, προέκυψε το βιβλίο που έχετε τώρα στα χέρια σας. Σημειώνω, ότι βιβλία με φωτογραφίες παλιών ραδιοφώνων κυκλοφορούν ήδη αρκετά σε Ευρώπη και Αμερική.

Το βιβλίο έχει χωρισθεί σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη περιλαμβάνονται ιστορικά στοιχεία για την εξέλιξη του ραδιοφώνου από τα πρώτα πειράματα του Χερτζ και του Μαρκόνι στο τέλος του 19ου αιώνα μέχρι την εμφάνιση της θερμιονικής λυχνίας τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Επιπλέον, δίνεται μία ευρεία περίληψη των πρώτων χρόνων της ραδιοφωνίας με ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι σκαπανείς της στη χώρα μας.

Στη δεύτερη ενότητα παρέχονται πληροφορίες για συλλογές παλιών ραδιοφώνων, σελίδες στο διαδίκτυο, περιοδικά και συλλόγους συλλεκτών σε Ευρώπη και Αμερική.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει μόνο φωτογραφίες παλιών ραδιοφώνων της συλλογής μου ταξινομημένες ανά δεκαετία από το 1910 μέχρι και την εποχή του τρανζίστορ (δεκαετίες '50, '60 και 70). [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας