*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εικαστικό πανόραμα στην Ελλάδα 3: Και τώρα;


Συγγραφή: ·Χριστίνα Πετρηνού ·Γιώτα Κωνσταντάτου
Μετάφραση: ·Άννα Μυκονιάτη ·Ειρήνη Παπακωνσταντίνου ·Μενέλαος Σταματέλος ·Αγγελική Χαριστού
Καλλιτεχνική επιμέλεια: · Jonathan Callan · Jan Fabre · Maria Finn · Sam Herbert · Ruby Osorio · Hrair Sarkissian · Su-Mei Tse · Νίκος Αλεξίου · Κατερίνα Αποστολίδου · Κωστής Βελώνης · Αικατερίνη Γενησιάν · Γιώργης Γερόλυμπος · Λίνα Θεοδώρου · Λίζη Καλλιγά · Πάνος Κοκκινιάς · Αλέξης Κυριτσόπουλος · Νίκος Μάρκου · Ειρήνη Μίγα · Κώστας Μπασάνος · Νίκος Ναυρίδης · Ζάφος Ξαγοράρης · Λήδα Παπακωνσταντίνου ·κ.ά.
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης"
Σελ.:155 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89534-8-0


Θέμα: "Τέχνη, Σύγχρονη" "Τέχνη - Κατάλογοι"

[...] Και τώρα; "Εικαστικό Πανόραμα στην Ελλάδα 2008". Η συγκεκριμένη έκθεση προβάλλει τις καλύτερες στιγμές της εκθεσιακής χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Μερικά από τα κριτήρια που έθεσα ως προς τις επιλογές μου ήταν το γεγονός ότι ήθελα να με καθοδηγήσουν πρωτίστως τα έργα. Κατόπιν με ενδιέφερε τόσο το διεθνές προφίλ της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα μέσα από παρουσιάσεις έργων ξένων καλλιτεχνών όσο και η συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό τόσο σε γκαλερί όσο και σε διεθνείς εκθέσεις. Και βέβαια η σύγχρονη σκηνή έτσι όπως διαμορφώνεται στη χώρα μας. Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε στην έκθεση αυτή για γενιές, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες ανήκουν εκεί γύρω στην δεκαετία των σαραντάρηδων.
Από τις επιλογές μου φαίνεται πως η σύγχρονη σκηνή, παίρνοντας ως βάση το χρονικό πλαίσιο που έθετε ο προβληματισμός της έκθεσης, δίνει μεγάλη έμφαση στη φωτογραφία ξεπερνώντας τους ανασταλτικούς παράγοντες του παρελθόντος. Ακόμη το σχέδιο μοιάζει να αυτονομείται και να λαμβάνει μια σημαντική θέση ως εικαστική έκφραση. Στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται ένας σημαντικός αριθμός έργων σε βίντεο, τάση που είδαμε να διαφαίνεται και στην Μπιενάλε της Αθήνας. Η γλυπτική αν και εμφανίζεται με διακριτικό τρόπο, εν τούτοις φέρει όπα τα ανανεωτικά στοιχεία που την καθορίζουν ευρηματικά σύγχρονη. Τέλος υπάρχουν μια σειρά από εγκαταστάσεις πολυμέσων απλά και μέσα καταγραφής εφήμερων δράσεων. Στόχος αυτού του πολιτιστικού εκλεκτισμού είναι να αναδείξει πολύπλευρους τρόπους έκφρασης, οι οποίοι διευρύνουν τον ορισμό της τέχνης.

(από την εισαγωγή, Χριστίνα Πετρηνού)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας