*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η θηριώδης μούσα

Επιλογή από το έργο επτά αυτόχειρων Αμερικανών ποιητών


Συγγραφή: ·Vachel Lindsay ·Harold Hart Crane ·Sara Teasdale · Sylvia Plath ·Randall Jarell ·John Berryman · Anne Sexton (Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: · Γιάννης Αντιόχου
Ανθολογία: · Γιάννης Αντιόχου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Μικρή Άρκτος"
Σελ.:223 (17χ11), Πανόδετο, ISBN: 960-8104-14-9


Θέμα: "Αμερικανική ποίηση - Συλλογές"

"Η θηριώδης μούσα" -το δεύτερο βιβλίο στην ποιητική σειρά τσέπης που ξεκινά η Μικρή Άρκτος- συγκεντρώνει μια επιλογή από το έργο επτά αυτόχειρων Αμερικανών ποιητών. Πρόκειται για τους: Βάτσελ Λίντσεϊ, Χάρολντ Χαρτ Κρέιν, Σάρα Τίσντεϊλ, Σίλβια Πλαθ, Ράνταλ Τζάρελ, Τζον Μπέριµαν, Ανν Σέξτον.

Οι ποιητές που ανθολογούνται σε αυτό τον τόµο κατάφεραν να παράγουν αληθινά σπουδαία ποίηση. Δεν χρειάστηκε να χρησιµοποιήσουν την αυτοκτονία τους ως όχηµα υστεροφηµίας, παρά µόνο το έργο τους, που επειδή ακριβώς απάντησε στο προσωπικό ερώτηµα του "ποιος είµαι;" τους άφησε πένητες των λέξεων, ανταλλάσοντας αυτή την απάντηση µε το ακριβότερο αγαθό, την ίδια τους τη ζωή.

"Η αυτοκτονία", γράφει ο Αλµπέρ Καµί, "προετοιµάζεται µέσα στη σιωπή της καρδιάς, καθώς είναι ένα µεγάλο έργο τέχνης". Κάθε µεγάλο έργο τέχνης, παράγεται µόνο µέσα από βέβαιους παράγοντες άγχους και απογοήτευσης, και ισοδυναµεί µε κάποιο είδος αυτοκτονίας. Για να παράγεις κάτι σπουδαίο είναι ανάγκη να απολέσεις κάτι σπουδαίο. Αυτός είναι ο νόµος και αυτόν βιώνει κάθε αληθινός ποιητής.

Ο ποιητής Γιάννης Αντιόχου που υπογράφει την απόδοση , το σχολιασμό και την εισαγωγή της έκδοσης τονίζει: "Το υλικό που κάθε καλλιτέχνης µπορεί να εξορύξει για να δημιουργήσει τέχνη βρίσκεται πρώτα απ' όλα µέσα στον ίδιο του τον εαυτό, και όσο μεγαλύτερες προσπάθειες καταβάλει κάποιος για να δημιουργήσει τέχνη, και συγκεκριμένα ποίηση, τόσο μεγαλύτεροι είναι και οι κίνδυνοι που έχει να αντιμετωπίσει. Η "Μούσα" της ποίησης, που από τα οµηρικά έτη κι έπειτα κάθε ποιητής επικαλείται προκειμένου να λάβει την έµπνευση, μετατρέπεται πολλές φορές σε µια "Θηριώδη Μούσα". Ουσιαστικά, η έννοια της αυτοκτονίας στην ποίηση αναδύεται µέσα από το ερώτηµα που ο ποιητής θέτει στον εαυτό του σχετικά µε τη βαθιά, εσωτερική του ταυτότητα. Το ερώτηµα "ποιος είµαι;" γίνεται αίφνης η μεταφορική σκανδάλη στο πιστόλι της ποίησης".

(2019) Εγχειρίδιο αυτοχειρίας, Γαβριηλίδης

(2013) Ανθολογία ερωτικής ποίησης, Εκδόσεις Πατάκη

(2010) Ποιήματα, Printa

(2010) Ερωτικά ποιήματα, Μελάνι

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας