*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βάλτενμπεργκ

Μυθιστόρημα

"Waltenberg" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Hédi Kaddour
Μετάφραση: ·Μήνα Πατεράκη - Γαρέφη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:831 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-2554-2


Θέμα: "Γαλλόφωνη πεζογραφία (Τυνησία) - Μυθιστόρημα"

Ένας συγγραφέας ονειρεύεται να ξαναβρεί τη γυναίκα που αγάπησε· ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μυστικής υπηρεσίας στρατολογεί έναν νεαρό διανοούμενο· ένας δημοσιογράφος περιπλανιέται σε όλα τα φανερά και κρυφά μέτωπα του 20ού αιώνα· ένας διπλωμάτης μεταμορφώνεται ερήμην του σε μαριονέτα σκοτεινών κέντρων αποφάσεων. Πέντε συνολικά άντρες, όλοι τους Ευρωπαίοι, όλοι μελαγχολικοί, διασταυρώνονται σε αναμενόμενους ή ανύποπτους χωροχρόνους, από τα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου και τα ναζιστικά ή τα σταλινικά στρατόπεδα στο Βάλτενμπεργκ, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη, και όλων η μοίρα σφραγίζεται από τη "δυο φορές μεγαλύτερη δύναμη" μιας πλειάδας γυναικών, απρόσβλητων από την αντρική μελαγχολία, με κορυφαία μια Αμερικανίδα αοιδό, που διαχειρίζεται τα μυστικά του ρομαντικού Lied εξίσου καλά με τα κρατικά απόρρητα. Οι ιστορίες που υφαίνονται με τα πρόσωπα της μυθοπλασίας διατρέχουν αμφίδρομα τον 20ό αιώνα με όχημα τις εμμονές και τις ακυρώσεις τους και με συνεπιβάτες πολλούς από τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές της αντίστοιχης "επίσημης" ιστορίας, που, με το πέρασμα των σελίδων, χάνει προοδευτικά μεγάλο μέρος της "επισημότητας" που της προσδίδει το γιώτα κεφαλαίο της.
"Ο μυθιστοριογράφος" λέει ο Εντί Καντούρ "καλείται να επινοήσει το πραγματικό, να επινοήσει μια γλώσσα, για να κάνει τον κόσμο πιο προσιτό στις αισθήσεις". Στην περίπτωση του "Βάλτενμπεργκ" επινοείται ο 20ός αιώνας.

Το μυθιστόρημα που καταθέτει ο Καντούρ υπό τον λακωνικό τίτλο "Βάλτενμπεργκ" είναι πράγματι ογκώδες, μια και υπερβαίνει τις επτακόσιες σελίδες, αλλά είναι και περιπέτεια, διπλή μάλιστα, καθώς η περιπετειώδης διείσδυση που επιχειρεί ο συγγραφέας στις σκοτεινές περιοχές του 20ού αιώνα συμβαδίζει με την εξίσου περιπετειώδη αναζήτηση της προσφυούς αφηγηματικής φόρμας. Το "Βάλτενμπεργκ" κυκλοφόρησε το 2005 από τις εκδόσεις Gallimard, απέσπασε το Βραβείο Πρώτου Μυθιστορήματος 2005 και χαρακτηρίστηκε από το σύνολο της κριτικής ένα από τα λογοτεχνικά γεγονότα του έτους 2005.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ