*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κουζανιώτικα μασλάτια

Μια Σκαρκιώτσα θυμάτι


Συγγραφή: · Θεοδώρα Κουζιάκη - Παπαγγέλη
Έκδοση: Ιούνιος 2008 από "Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης Κοζάνης"
Σελ.:212 (23χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7973-43-7


Θέμα: "Ελληνική γλώσσα - Διάλεκτοι " "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες" "Κοζάνη - Ιστορία"

Τα "Κουζανιώτικα Μασλάτια" είναι μια έκπληξη για τον αναγνώστη. Είναι γραμμένο στο τοπικό ιδίωμα της Κοζάνης, ιδίωμα αρκετά δυσνόητο και δυσκολοπρόφερτο. Για τον έχοντα όμως περιέργεια και υπομονή για κάτι ξεχωριστό, θα αμειφθεί διαβάζοντάς το, με τη βοήθεια βέβαια του υπάρχοντος λεξικού στο τέλος του βιβλίου.

Το βιβλίο αποτελείται από 38 διαφορετικές βιωματικές ιστορίες. Από το βομβαρδισμό της Κοζάνης από τους Γερμανούς το 1941 όπως τον κατέγραψαν τα παιδικά μάτια, τις δυσκολίες της καθημερινότητας στην κατοχή, τις ζωντανές εικόνες της γειτονιάς κατά τον εμφύλιο, τα γεγονότα του 1967 με τους στρατιωτικούς και το παλάτι -που ζει ως νέα γυναίκα πια- και την εποχή της μεταπολίτευσης, φθάνοντας μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και της πλημμυρίδας των μεταναστών που καταφθάνουν κατά ολόκληρες στρατιές. Δεν παραλείπει -βέβαια- να αναφερθεί στην τοπική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της παλιάς Κοζάνης. Όλα δοσμένα με κριτικό πνεύμα, χωρίς συγκρίσεις και μιζέρια, αλλά με αρκετή δόση χιούμορ και θετική σκέψη.
Είναι ένα βιβλίο ασυνήθιστο!Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας