*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Επιδημιολογία και δημόσια υγεία

"Epidemiology for Public Health Practice" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Robert H. Friis ·Thomas A. Sellers
Μετάφραση: ·Νικόλαος Κ. Κιούσης ·Γεώργιος Μαρίνος
Επιμέλεια: · Ιωάννης Η. Κυριόπουλος · Κωνσταντίνος Π. Αθανασάκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2008 από "Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης"
Σελ.:704 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-399-781-1


Θέμα: "Δημόσια υγεία" "Επιδημιολογία"

[...] Το βιβλίο πλήρες ως προς τη θεματολογία του, ξεκινά στο πρώτο κεφάλαιο με την εννοιολογική οριοθέτηση της επιδημιολογίας και συνεχίζει με την παρουσίαση των πρακτικών της εφαρμογών σε όλη την έκταση του δευτέρου κεφαλαίου. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναλυτική αναφορά στους δείκτες της νοσηρότητας και της θνησιμότητας, δυο βασικών εννοιών της επιδημιολογίας, στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύεται η περιγραφική επιδημιολογία και στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται σύγχρονα ζητήματα σχετικά με την ανεύρεση και τη διαχείριση δεδομένων για την επιδημιολογική έρευνα. Στο έκτο, έβδομο και όγδοο κεφάλαιο περιγράφονται οι σχεδιασμοί των επιδημιολογικών μελετών, στο ένατο κεφάλαιο γίνεται μια ενδελεχής συζήτηση σχετικά με τα μέτρα και τον υπολογισμό των εκβάσεων της νόσου, η οποία συνεχίζεται στο δέκατο κεφάλαιο με τα ζητήματα ανάλυσης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων. Στο ενδέκατο κεφάλαιο παρουσιάζεται το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου στην κοινότητα και στο δωδέκατο η επιδημιολογία των μεταδοτικών νοσημάτων, μιας επανεμφανιζόμενης απειλής. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση σύγχρονων θεμάτων της επιδημιολογίας, όπως η περιβαλλοντική επιδημιολογία, η μοριακή και γενετική επιδημιολογία και κοινωνική, ψυχολογική και συμπεριφορική επιδημιολογία στο κεφάλαιο δέκατο τρίτο, δέκατο τέταρτο και δέκατο πέμπτο, αντιστοίχως.

Στο σύνολο του το βιβλίο χαρακτηρίζεται από φιλικότητα προς τον αναγνώστη και παράθεση των θεμάτων σε πραγματική βάση, η οποία συνοδεύεται από πραγματικά παραδείγματα και ευρεία ανασκόπηση και αναφορά της βιβλιογραφίας. Συνεπώς, αποτελεί ένα σύγγραμμα αναφοράς για τους επιδημιολόγους, αλλά επίσης τους κλινικούς ιατρούς και τους ερευνητές και ταυτόχρονα συνιστά ένα άριστο εγχειρίδιο μελέτης για τους φοιτητές της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας.

(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας