*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Καβάλα και τα Βαλκάνια

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Πρακτικά Α΄ διεθνούς συνεδρίου Βαλκανικών Ιστορικών Σπουδών, 20-23 Σεπτεμβρίου 2001

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Νικόλαος Ρουδομέτωφ
Εισήγηση: ·Στράτης Παπαδόπουλος ·Αικατερίνη Περιστέρη · Ανδρέας Ν. Μιχαλόπουλος ·Βασιλική Πουλιούδη ·Jelena Novaković · Κώστας Μουστάκας ·Γιώργος Κουτζακιώτης · Florin Marinescu ·Γεώργιος Κ. Παπάζογλου ·Δημήτριος Στρατής ·Κωνσταντίνος Ι. Χιόνης ·Ιωάννα Κ. Χιόνη · Βερονίκη Δαλακούρα ·Νικόλαος Ρουδομέτωφ ·Ιωάννης Α. Σκούρτης ·Ιάκωβος Ζ. Ακτσόγλου ·Πέτρος Γεωργαντζής · Διονύσης Γ. Μαυρόγιαννης · Γεωργία Χιόνη ·κ.ά.
Έκδοση: Ιανουάριος 2004 από "Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας"
Σελ.:518 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-86690-5-7


Θέμα: "Μακεδονία - Ιστορία" "Βαλκανική Χερσόνησος - Ιστορία"

Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει 33 εισηγήσεις οι οποίες καλύπτουν χρονικές περιόδους από την Προϊστορία μέχρι και την Τουρκοκρατία. Από τις εισηγήσεις, οι 10 ανήκουν σε πανεπιστημιακούς της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Τουρκίας, της Αλβανίας και της Ρουμανίας, ενώ οι υπόλοιπες 23 σε Έλληνες πανεπιστημιακούς, ερευνητές κλπ. Για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν πλουσιότατα στοιχεία για την Οθωμανική Διοίκηση των περιοχών μας, τις υπηρεσίες που υπήρχαν στην Καβάλα, Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη, τη δομή και τις αρμοδιότητές των, τα ονόματα των αξιωματούχων και των υπαλλήλων, Ελλήνων, Τούρκων, κλπ. Για πρώτη φορά μαθαίνουμε στοιχεία για την αδιάκοπη συνέχεια της πόλης στη σκοτεινή περίοδο του 15ου αιώνα, καθώς και πληθυσμιακές αναφορές των περιοχών μας, από ξένα αρχεία, των εξαιρετικά φτωχών σε πληροφορίες περιόδων 15ου-17ου αιώνα. Ανακοινώθηκαν σπάνια πληθυσμιακά στοιχεία για τη Χρυσούπολη και την Επαρχία Νέστου, στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, από τις προξενικές αναφορές του Υπουργείου των Εξωτερικών. Από τη Ρουμανία μαθαίνουμε άγνωστα παρασκήνια της Διασκέψεως του Βουκουρεστίου και πως τελικά η Καβάλα ξανάγινε ελληνική. Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά η ύπαρξη ενός έξοχου Καβαλιώτη ερευνητή του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, δάσκαλου απόφοιτου της διδασκαλικής σχολής Μαρούλη των Σερρών, συγγραφέα θεατρικών έργων και έξοχων παιδικών παραμυθιών, συλλογέα τοπικών τραγουδιών με τις νότες της μελωδίας τους, συλλογέα πλουσιότατου λαογραφικού υλικού κλπ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας