*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διαγνωστική πνευμονολογία

Σύνοψη των νοσημάτων του θώρακα

"Synopsis of Diseases of the Chest" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Richard S. Fraser ·Neil Colman ·Nestor L. Müller ·P. D. Paré
Μετάφραση: ·Παναγιώτης Μπουλάς
Επιμέλεια: ·Χαράλαμπος Ρούσσος
Έκδοση: Οκτώβριος 2008 από "Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης"
Σελ.:647 (29χ23), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-399-773-0


Θέμα: "Πνευμονολογία"

[...] Η παρούσα 3η έκδοση του βιβλίου κάθε άλλο παρά συνοπτική, με τη συνήθη του όρου έννοια, είναι. Περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαγνωστική προσέγγιση των περισσότερων νοσολογικών οντοτήτων του αναπνευστικού, παρέχοντας τα βασικά στοιχεία παθοφυσιολογίας, την κλινική εικόνα και την παθολογοανατομική των παθήσεων. Το κεντρικό, ωστόσο, χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η παράθεση των ακτινολογικών απεικονίσεων, συμπεριλαμβανομένων και εικόνων ελικοειδούς (spiral) αξονικής τομογραφίας και αξονικής τομογραφίας υψηλής ευκρίνειας (high resolution computed tomography, HRCT), που αποτελεί το κύριο και το ελκυστικότερο μέρος του βιβλίου. Συμπυκνώνοντας την εμπειρία των συγγραφέων από τις προηγούμενες εκδόσεις, το κείμενο παρέχει στον κλινικό γιατρό πολύτιμα εφόδια για την προσέγγιση του ασθενούς και την ακτινολογική διαφορική διάγνωση. Το πλούσιο αρχείο των συγγραφέων, σε συνδυασμό με τη συμπυκνωμένη εμπειρία τους που αποδίδεται στο κείμενο αυτό, καθιστούν το βιβλίο ιδιαίτερα διδακτικό σε κάθε επίπεδο για το γιατρό, από τον ειδικευόμενο μέχρι τον έμπειρο ειδικό. Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, θα πρέπει να γίνει στις βιβλιογραφικές παραπομπές που ολοκληρώνουν κάθε κεφάλαιο, παρέχοντας στον αναγνώστη μια πλήρη λίστα αναφοράς για περαιτέρω μελέτη.

Κατά την άποψη μας, η "Διαγνωστική Πνευμονολογία" αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιβλία αναφοράς που πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του ο σύγχρονος Πνευμονολόγος. Η παρούσα έκδοση παραδίδεται με ιδιαίτερη χαρά στην κρίση των συναδέλφων, με την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση του αναπνευστικού ασθενούς.

(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης, Χαράλαμπος Σ. Ρούσσος)

(2009) Διαγνωστική πνευμονολογία, Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας