*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Χάιντεγκερ και το ερώτημα του χρόνου

"Heidegger et la question du temps" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Françoise Dastur
Μετάφραση: · Μιχάλης Πάγκαλος
Επιμέλεια: · Γκόλφω Μαγγίνη
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2008 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:227 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-2893-2


Θέμα: "Φαινομενολογία" "Φιλοσοφία, Σύγχρονη"

Η μελέτη αυτή παρουσιάζει με τρόπο διαυγή και περιεκτικό τα βασικά μοτίβα της ερμηνευτικής φαινομενολογίας του σύγχρονου Γερμανού φιλοσόφου Μάρτιν Χάιντεγκερ όπως αυτά θεματοποιούνται στο έργο του "Είναι και Χρόνος", ένα από τα σημαντικότερα φιλοσοφικά κείμενα του εικοστού αιώνα.

Η Γαλλίδα φαινομενολόγος Φρανσουάζ Νταστύρ παρουσιάζει κριτικά τα κύρια ερωτήματα που απασχολούν το Γερμανό φιλόσοφο: Πώς η δυτική φιλοσοφική παράδοση κατανοεί το Είναι των όντων καθώς και τη σχέση Είναι και χρόνου; Ποιος ο τρόπος με τον οποίο η σύγχρονη φαινομενολογία, και συγκεκριμένα ο Χάιντεγκερ του "Είναι και Χρόνος", "αποδομεί" την οντολογική παράδοση σε μια απόπειρα προσδιορισμού του χρονικού νοήματος του Είναι; Ποια η εσώτερη σχέση χρόνου και γλώσσας; Πώς η χρονικότητα προσδιορίζει το μοναδικό γεγονός του θανάτου, την ίδια τη θνητότητα του ανθρώπου;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που επεξεργάζεται η Νταστύρ με καθοδηγητικό μίτο το "Είναι και Χρόνος". Την ανάλυσή της συνοδεύει μια συνοπτική αναφορά στο μεταγενέστερο στοχασμό του Γερμανού φιλοσόφου, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της ενότητας του έργου του.

(1999) Ο θάνατος, Scripta

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας