*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι αναμνήσεις μου: Τα χρόνια της νιότης

Λαογραφικό ντοκουμέντο


Συγγραφή: · Αργύρης Φορτούνας
Έκδοση: 2008 από "Κήπος της Αίγινας"
Σελ.:118 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες" "Αίγινα - Ιστορία"

Ανάμεσα στις ατελείωτες αναμνήσεις μιας ολάκερης ζωής που τραβάει σήμερα πέρα απ' τα 83 χρόνια, ξέχωρο κομμάτι πιάνουν εκείνες οι αναμνήσεις των χρόνων της νιότης που πέρασα στην Αίγινα.
Θαρρείς πως είναι χαραγμένες με πιο έντονα χρώματα και μυρωδιές. Είναι εκείνα τα ανέμελα χρόνια που έζησα στο νησί πριν τον πόλεμο, παιδί ακόμα, αλλά και τα αμέσως κατοπινά της γερμανικής κατοχής, σαν έφηβος και νέος, που ήταν και τα περισσότερα. Για τα πέτρινα χρόνια του πολέμου, κυρίως εκείνα της κατοχής, ό,τι είχα αποφοιτήσει απ' το γυμνάσιο, έχω γράψει ένα ολάκερο βιβλίο με τίτλο "Οι αναμνήσεις μου: Αίγινα 1941 - 1944", που ήδη κυκλοφορεί.
Με το νέο αυτό βιβλίο, συμπλήρωμα του προηγούμενου, θέλησα να συνδέσω όλα εκείνα τα χρόνια μεταξύ τους, που αναφέρονται συνήθως σαν προπολεμικά, κατοχικά και μεταπολεμικά. Ο πατέρας πρωτοήρθε στο νησί εκεί γύρω στο 1923 - 24. Αγάπησε τον τόπο και τους ανθρώπους του, αγόρασε κτήματα και τα γέμισε με φιστικιές. Έτσι απ' όταν ένοιωσα τη ζωή γύρω μου και το μυαλό άρχισε να ξεχωρίζει εικόνες και να βαστά αναμνήσεις, είχα την τύχη να ζήσω, εκείνα τα χρόνια της άνοιξης, με φίλους που δεν υπάρχουν πια σήμερα, τα γλέντια και τ' ατελείωτα ξενύχτια.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας