*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μονόλογοι της Ηλέκτρας Σοφοκλή

Τονική ρυθμοποιΐα αρχαίας τραγωδίας


Συγγραφή: · Λίτσα Λεμπέση
Μετάφραση: · Γιώργος Χειμωνάς
Έκδοση: Ιούλιος 2008 από "Νικολαΐδης Μ. - Edition Orpheus"
Σελ.:187 (20χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Μουσική" "Παρτιτούρες"

Η αισθητική της έννοιας -Λόγος- και η λογική του ήχου -Μουσική- συνεργούν αδιαίρετα ώστε να αναδεικνύεται, καθαρά και έγκυρα πάντα, η λησμονημένη δίδυμη cpύση της ανθρώπινης φωνής, η οποία άδοντας και μιλώντας δάμασε την Κραυγή.
Η Λίτσα Λεμπέση δημιουργεί -συνθέτει μια δική της πρόταση Λόγου συναρμόζοντας και εμπλουτίζοντας- διευρύνοντας τα οργανικά εκείνα στοιχεία τα οποία, απλώς, την βοηθούν (και γι' αυτό ακριβώς τα επιλέγει, ως προσφορότερα) στην τολμηρή απόπειρά της να εξασφαλίσει την αρτιότητα και συνεπώς την δραστικότητα της γλώσσας. Κρίνω ότι το κατόρθωσε. Η πεποίθησή μου είναι ότι το έργο της (και δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο που η ίδια είναι ποιήτρια) είναι ένα ώριμο πλάσμα πρωτογενούς, δηλαδή δημιουργικής λειτουργίας της τέχνης της.

Γιώργος Χειμωνάς

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας