*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Women Only

Ελληνίδες εικαστικοί από τη Συλλογή Μπέλτσιου


Συγγραφή: · Άντζελα Δημητρακάκη · Αθηνά Αθανασίου ·Σωτήρης Μπαχτσετζής (Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Carolyn Brice · Ελευθερία Π. Τσίτσα ·Γιάννης Χατζηλάρης ·Δέσποινα Χρυσίδου
Επιμέλεια: ·Σωτήρης Μπαχτσετζής
Έκδοση: Ιούνιος 2008 από "Futura"
Σελ.:240 (21χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6654-79-6


Θέμα: "Συλλογές" "Τέχνη, Σύγχρονη"

Στις δύο μεγαλύτερες παρουσιάσεις της συλλογής στις εκθέσεις "Στην Εξοχή" (2006) και "Οι Πρωτοπόροι" (2003 & 2002) έγινε προσπάθεια να συγκεντρωθούν έργα που χαρακτηρίζουν και αντιπροσωπεύουν εικαστικά και ιστορικά τον κάθε καλλιτέχνη και την εποχή του. Στην παρούσα έκθεση με επιμέλεια του ιστορικού της τέχνης Σωτήρη Μπαχτσετζή γίνεται προσπάθεια να διανοιχτεί το απαραίτητο πλαίσιο για την ιστορική τεκμηρίωση και ερμηνεία του έργου σημαντικών γυναικών καλλιτεχνών στην χώρα μας. Η έκθεση αυτή θέλει να κάνει τη δική της κατάθεση στο πλαίσιο ενός ανανεωμένου και ταυτόχρονα καθυστερημένου εκθεσιακού ενδιαφέροντος για θέματα έμφυλης ταυτότητας, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των προβληματισμών της σύγχρονης τέχνης. Στο πλαίσιο της παρούσας έκθεσης παρουσιάζονται και έργα νεότερων δημιουργών που εκτίθενται για πρώτη φορά, αν και αναμφίβολα η συλλογή έχει αναπτυχθεί στο παρελθόν και σε έργα άλλων αξιόλογων γυναικών καλλιτεχνών.
Η αναγκαιότητα της έκθεσης αυτής εκτός των μητροπολιτικών πυλών της πρωτεύουσας προκύπτει και από την ανάγκη στήριξης της πολιτιστικής ζωής στην περιφέρεια. Η συλλογή στοχεύει στην ενεργό δράση όλων των πολιτιστικών δυνάμεων προερχομένων από ιδιωτική ή κρατική πρωτοβουλία και βρίσκεται πάντα μαζί μ' αυτούς που μοιράζονται με ενθουσιασμό τον κοινό σκοπό για την ανάδειξη της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας στην χώρα μας. Το Ίδρυμα Μάργαρη στην Αμφιλοχία αποτελεί μια άκρως σημαντική συμβολή προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπό αυτή την έννοια και μοιραζόμενος το όραμα του Οδυσσέα Μάργαρη πιστεύω πως η προσπάθεια αυτή θα γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργικής επικοινωνίας.

Λεωνίδας Μπέλτσιος
Τρίκαλα


Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκθεση της Συλλογής Μπέλτσιου "Women Only" που πραγματοποιήθηκε στην Αμφιλοχία, στην Πινακοθήκη Μάργαρη το διάστημα 19 Ιουλίου - 17 Αυγούστου 2008.

Έργα:
Λουκία Αλαβάνου, Χριστίνα Δημητριάδη, Κατερίνα Διακομή, Ράνια Εμμανουηλίδου, Μαρία Ζερβού, Μαίρη Ζυγούρη, Λίνα Θεοδώρου, Μαριάννα Ιγνατάκη, Χριστίνα Κάλμπαρη, Ελένη Καμμά, Λίντα Μπένγκλις, Ντόρα Οικονόμου, Μαρία Παπαδημητρίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Ρωμανού, Γεωργία Σαγρή, Χαρίκλεια Χάρη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας