*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η θεωρία του Κινγκ Κονγκ

"King Kong Théorie" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Virginie Despentes
Μετάφραση: ·Κατερίνα Κορώνη
Έκδοση: Ιούλιος 2008 από "Κασταλία"
Σελ.:157 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7560-91-4


Θέμα: "Αυτοβιογραφίες" "Φεμινισμός"

Συγγραφέας με τολμηρές ιδέες, που δεν υποκρίθηκε για τη ζωή της και που έθεσε με ωμό αλλά και ρεαλιστικό τρόπο θέματα-ταμπού της σημερινής κοινωνίας, η Virginie Despentes έγραψε το βιβλίο "H θεωρία του Κινγκ Κονγκ".

Γυναίκα πολύ γνωστή στην πατρίδα της, τη Γαλλία, με συγγραφικό έργο που έχει διακριθεί και βραβευθεί, αφού προηγουμένως γεύθηκε τον αγοραίο έρωτα, η Virginie Despentes γράφει στην ουσία ένα μανιφέστο για το νέο φεμινισμό.

" ... Γράφω από τη μεριά των άσχημων και για τις άσχημες [...] τις ψυχρές, τις κακογαμημένες, τις αγάμητες [...] όλες τις αποκλεισμένες από την αγορά της γυναικείας ομορφιάς [...]. Ομοίως, γράφω για τους άνδρες που δεν θέλουν να είναι προστατευτικοί, αυτούς που θα ήθελαν να είναι αλλά δεν ξέρουν πώς, [...] αυτούς που δεν είναι φιλόδοξοι, ούτε ανταγωνιστικοί ούτε μπρατσωμένοι [...]. Διότι αυτή την ιδανική λευκή γυναίκα [...] που μας κραδαίνουν μπροστά στη μούρη [...] εγώ δεν την έχω συναντήσει πουθενά. Και πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει ... ".

" ... Ταυτόχρονα, από σωματικής πλευράς, το να αγγίζεις το σώμα του άλλου, να θέτεις το δικό σου στη διάθεσή του, να ανοίγεις τα πόδια σου, την κοιλιά σου, το κορμί σου ολόκληρο στη μυρωδιά ενός αγνώστου· το να ξεπεράσω την αηδία μου για το σώμα του άλλου δεν ήταν πρόβλημα για μένα. Ήταν θέμα φιλανθρωπίας, και μάλιστα αμειβόμενης. Ήταν τόσο φανερό το πόσο σημαντικό ήταν για τον πελάτη να υποκρίνομαι πως δεν απεχθάνομαι τις προτιμήσεις του ή πως δεν με σοκάρουν τα σωματικά του ελαττώματα, που, τελικά, αποκτούσε αξία αυτό που έκανα ... ".

(1998) Baise-moi, Libro

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας