*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Έντυπες Ακολουθίες Αγίων

Συλλογή Ντόρης Παπαστράτου


Συγγραφή: ·Δημοσθένης Ν. Στρατηγόπουλος
Επιμέλεια: · Κρίτων Χρυσοχοΐδης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2007 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:396 (25χ18), Πανόδετο, ISBN: 960-89946-0-8


Θέμα: "Ακολουθίες"

Κινητήρια δύναμη για την ολοκλήρωση αυτής της έκδοσης υπήρξε η επιθυμία της Ντόρης Παπαστράτου να εκδώσει τον κατάλογο της συλλογής των Ακολουθιών που είχε στην κατοχή της, ως συμβολή στη συμπλήρωση του έργου "Bibliographie des acolouthies grecques". Η επιθυμία αυτή, όσο ζούσε, έμεινε ανεκπλήρωτη.

Η Ντόρη Παπαστράτον απέκτησε το κυρίως σώμα των Ακολουθιών που παρουσιάζονται σε αυτόν τον τόμο τον Ιούνιο του 1980. Συγκροτούσαν μιαν αυτοτελή θεματική ενότητα που άνηκε στη βιβλιοθήκη του ψυχιάτρου, συλλέκτη σπάνιων βιβλίων και μελετητή Α. Α. Χατζηδήμου. Άλλωστε εκείνος είχε υπάρξει και ο βασικός υποκινητής για να ασχοληθεί η Ντόρη με τα θρησκευτικά χαρακτικά. Όλα αυτά συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της συγγραφής τον βιβλίου "Χάρτινες Εικόνες - Ορθόδοξα θρησκευτικά Χαρακτικά". Έτσι οι "Ακολουθίες", ως λειτουργικά βιβλία, παρουσίαζαν για εκείνην ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον σε σχέση με την ορθόδοξη λατρεία.

Η πρώτη καταγραφή της συλλογής έγινε από την Ιωάννα Πετροπούλου, στο πλαίσιο της συγγραφής των "Χάρτινων Εικόνων". Από τον χειμώνα του 1981 και για ενάμιση περίπου χρόνο καταπιάστηκε με την ταύτιση και καταγραφή των "Ακολουθιών" σε χειρόγραφα δελτία. Το ενδιαφέρον της Ιωάννας Πετροπούλου έκτοτε υπήρξε αμείωτο και σε κάθε φάση αυτής της προσπάθειάς μας για την έκδοση του καταλόγου της συλλογής στάθηκε αληθινή φίλη. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας