*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σύγχρονες τάσεις και δυναμικές της σχολικής ψυχολογίας στην εκπαίδευση και στη μουσική παιδαγωγική

Πρακτικά συμποσίου, 11-12 Απριλίου 2008

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Μαρία Αργυρίου · Λένια Σέργη · Χρυσή Γ. Χατζηχρήστου ·Κωνσταντίνα Λυκιτσάκου ·Παναγιώτα Δημητροπούλου ·Κωνσταντίνος Πατσαντζόπουλος · Ανδριανός Γ. Μουταβελής ·Μαρία Κοκκίδου ·Μαρία Γκέκα ·Ελένη Τσακιρίδου ·Μιχάλης Γ. Σταυρίδης ·Keith Swanwick ·Γεωργία Μαρκέα · Πέτρος Μπερερής · Νίκος Μ. Σαλτερής ·Graham Welch · Σμαράγδα Χρυσοστόμου ·Λελούδα Ν. Στάμου ·Ιωάννα Ετμεκτζόγλου ·Ελένη Λαπιδάκη ·Αγγελική Τριανταφυλλάκη ·Γεωργία Σαρικάκη · Μιχάλης Κεφάλας
Επιμέλεια: · Μαρία Αργυρίου
Έκδοση: Απρίλιος 2008 από "Διάπλαση"
Σελ.:264 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6638-67-7


Θέμα: "Παιδαγωγική ψυχολογία " "Μουσική στην εκπαίδευση"

Όσο περισσότερο γίνονται κατανοητές οι σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και της μουσικής τόσο περισσότερο η επιστήμη θα πρέπει να εμβαθύνει στον τομέα της μουσικής ψυχολογίας εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν στην ανθρώπινη βιολογική, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική υγεία.

Ως εκ τούτου, εξαιτίας του ότι ψυχολογία μελετά τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς και τα συναισθήματα ενός ατόμου, μιας ομάδας ή μιας δραστηριότητας, η μουσική, ως μέρος της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αποτελεί πεδίο έρευνας και μελέτης. Μερικές από τις επιπτώσεις που έχει η ψυχολογία στη μουσική εκπαίδευση περιλαμβάνουν την κατανόηση της μουσικής ανάπτυξης ως σημαντικού παράγοντα για το σχεδιασμό του Αναλυτικού Προγράμματος αλλά και την οργάνωση της διδασκαλίας.

Γι' αυτό και ο συγκεκριμένος τόμος, φιλοξενώντας τοποθετήσεις σημαντικών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενθαρρύνει τη διεπιστημονική σχέση του τομέα της ψυχολογίας και της μουσικής παιδαγωγικής, πυροδοτώντας μια σειρά από "αλυσιδωτές αντιδράσεις" με τη μορφή της αμφίδρομης διδασκαλίας και έμφαση στο ρόλο του περιβάλλοντος.

(2011) Προπαρασκευή για είσοδο στα τμήματα μουσικών σπουδών των πανεπιστημίων, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(2011) 36 παρτιτούρες για όλους, Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.

(2008) Μιχάλη Κεφαλά: Έξι έργα 2000 - 2004, Νικολαΐδης Μ. - Edition Orpheus

(2006) Ο μικρόκοσμος του Μάνου Χατζιδάκι, Νικολαΐδης Μ. - Edition Orpheus

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας