*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μπαίνουμε σε ένα νέο μεσαίωνα; Επιστροφή στο μέλλον

Ιστορικοί μεσαίωνες, μύθοι και παρερμηνείες, οι αόρατοι νόμοι της ιστορίας, προφητείες για έναν επερχόμενο μεσαίωνα, ο μεσαίωνας στην πυραμίδα του πολιτισμού


Συγγραφή: · Γεώργιος Αναστασιάδης ·Παντελής Βεκρής ·Αθηνά Ράσσιου ·Κοκώνη Ανδρεοπούλου ·Δήμητρα Παπαλαζάρου ·Λάμπρος Τασούλας ·Αθανάσιος Κουκουβής (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Αθανάσιος Κουκουβής
Έκδοση: Μάρτιος 2008 από "Νέα Ακρόπολη"
Σελ.:225 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8407-68-0


Θέμα: "Ιστορία - Φιλοσοφία και θεωρία " "Μεσαίωνας"

Η μελέτη της ιστορίας των πολιτισμών, με τη βοήθεια της εσωτερικής φιλοσοφίας, μας ανοίγει τα μάτια μπρος στο γεγονός ότι σε κάθε πολιτισμό υπάρχει ο αέναος νόμος του ρυθμού της γέννησης, της ακμής, της παρακμής και του θανάτου.

Σε αυτό το βιβλίο έχουμε συλλέξει όλες τις θεωρίες και τα στοιχεία που μας δείχνουν την εμφάνιση μιας επερχόμενης "Νύχτας" του πολιτισμού, ενός "Νέου Μεσαίωνα".

Αν και δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της φύσης, μπορούμε ωστόσο να προετοιμαστούμε, ατομικά και ομαδικά, και να έχουμε μια πιο ενεργή και υπεύθυνη στάση μπροστά στις δυσκολίες που έρχονται. Επειδή όπως λέει και ο συγγραφέας Dane Rudhyar, στο βιβλίο του "Directives for a New Life":

"Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει την αποσύνθεση ενός πολιτισμού που τελειώνει ο κύκλος του. Μπορεί μόνο να καταλάβει πλήρως τι σημαίνει αυτό το τέλος και να κάνει την έσχατη επιλογή: να είναι φύλλο και να πεθάνει μαζί με τα υπόλοιπα φύλλα ή να είναι σπόρος και να βιώσει τη νίκη πάνω στο θάνατο".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας