*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παραφράζοντας τα λόγια του Ιησού

Η ιστορία πίσω από τα παραχαραγμένα κείμενα της Καινής Διαθήκης

"Misquoting Jesus" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Bart D. Ehrman
Μετάφραση: ·Νίκος Γ. Παπαδάκης
Έκδοση: Απρίλιος 2008 από "Ενάλιος"
Σελ.:299 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-536-363-1


Θέμα: "Βίβλος. Κ.Δ. - Κριτική, ερμηνεία κλπ"

Το βιβλίο "Παραφράζοντας τα λόγια του Ιησού" είναι μια συναρπαστική μελέτη που αναφέρεται στους γραφείς οι οποίοι δημιούργησαν τα ελληνικά χειρόγραφα της Καινής Διαθήκης, στους λογίους που χρησιμοποίησαν αυτές τις χιλιάδες των χειρογράφων για να διαμορφώσουν και να καθιερώσουν τα κείμενα που έκριναν ως πιο έγκυρα, και στους μεταφραστές της Καινής Διαθήκης που
χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών για να παράγουν τις σύγχρονες μεταφράσεις που χρησιμοποιούμε σήμερα.
Προτείνω με ενθουσιασμό αυτό το βιβλίο σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη γλώσσα της Καινής Διαθήκης.

James M. Robinson, συγγραφέας του βιβλίου "Το Ευαγγέλιο του Ιησού" (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ενάλιος)

Στο βιβλίο "Παραφράζοντας τα λόγια του Ιησού", ο Έρμαν αποκαλύπτει ότι:
- Η Μετάφραση του Βασιλέως Ιακώβου βασίστηκε σε παρεφθαρμένα χειρόγραφα που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποδίδουν με ακρίβεια το νόημα τού πρωτότυπου κειμένου.
- Η γνωστή ιστορία της γυναίκας που συλλαμβάνεται να διαπράττει μοιχεία και την οποία συγχωρεί ο Ιησούς (Ιωάν. 8,3-11), δεν υπήρχε σε κανένα Ευαγγέλιο.
- Τα σφάλματα των γραφέων ήταν τόσο συχνά στην αρχαιότητα, που ο συγγραφέας της "Αποκαλύψεως" επέσειε την αιώνια τιμωρία στην κόλαση σε οποιονδήποτε θα προσέθετε ή θα αφαιρούσε λέξεις από το κείμενο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας