*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βίος Βαρλαάμ και Ιωάσαφ

Μια αγιολογική ιστορία


Συγγραφή: · Ιωάννης ο Δαμασκηνός
Μετάφραση: ·Νικόλαος Καλομπάτσος
Υπεύθυνος Σειράς: · Ιωάννης Γ. Πλεξίδας
Έκδοση: Μάρτιος 2008 από "Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις"
Σελ.:329 (21χ13), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-6683-18-4


Θέμα: "Άγιοι"

Αυτή, λοιπόν, την ασύλληπτη και τελειότατη επιτυχία όλων των επιθυμιών είχαν την τύχη να την απολαύσουν οι άγιοι όλων των εποχών με την άσκηση και καλλιέργεια των αρετών. Από αυτούς άλλοι αντιστάθηκαν στην αμαρτία και πλήρωσαν την ενάρετη ζωή τους με μαρτυρικό θάνατο χύνοντας το αίμα τους για την πίστη τους (Εβραίους, 11,36-39), και άλλοι αγωνίστηκαν με ασκητικό τρόπο, βάδισαν τον στενό και δύσκολο δρόμο της αρετής (Ματθαίος, 7,14) και έγιναν μάρτυρες με τη δική τους ελεύθερη βούληση και επιλογή. Τη γενναιότητα και τα κατορθώματα όλων αυτών των μαρτύρων, που η ζωή τους τελείωσε μέσα σε αίμα μαρτυρικού θανάτου και οι οποίοι θέλησαν με επίπονη και σκληρή άσκηση να μιμηθούν τον αγγελικό βίο, η εκκλησία του Χριστού, αφού την παρέλασε από τους θεοφόρους Αποστόλους και μακαριστούς Πατέρες, θέλησε γραπτά να την παραδώσει και να την παρουσιάσει ως υπόδειγμα στις μεταγενέστερες γενιές, με σκοπό τη σωτηρία του γένους μας με βάση τα όσα αυτοί νομοθέτησαν. Διότι, ο δρόμος που οδηγεί στην αρετή είναι δύσκολος και ανηφορικός και γίνεται ακόμα πιο δύσκολος και ανηφορικός σε όσους δεν εμπιστεύονται ολόκληρο τον εαυτό τους στον παντοδύναμο Κύριο, αλλά επακολουθούν να καταδυναστεύονται από την τυραννική επίθεση των ανθρωπίνων παθών τους».

(2023) Μία υπόσταση. Δύο φύσεις, Αρμός

(2011) Die grossen Feste, Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου

(2010) Ο Θεός υπάρχει, Φωτοδότες

(2009) Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις

(2009) Βυζάντιο και Ισλάμ, Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις

(2004) Θεομητορικά, Λύχνος

(2002) Έκδοσις ακριβής της ορθοδόξου πίστεως, Πουρναράς Π. Σ.

(2001) Από την ανάσταση του Λαζάρου στην ανάσταση του Χριστού, Αρμός

(1995) Η Θεοτόκος, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

(1995) Διαλεκτικά, Πουρναράς Π. Σ.

(1988) Κατά Μανιχαίων διάλογος. Προς τους διαβάλλοντας τας αγίας εικόνας λόγοι τρεις, Πουρναράς Π. Σ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας