*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πρός τους Έλληνες

Λόγος παραινετικός προς τους Έλληνες. Περί μοναρχίας. Ερωτήσεις Ελλήνων και απαντήσεις χριστιανών


Συγγραφή: · Άγιος Ιουστίνος
Μετάφραση: ·Νικόλαος Καλομπάτσος
Υπεύθυνος Σειράς: · Ιωάννης Γ. Πλεξίδας
Έκδοση: Μάρτιος 2008 από "Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις"
Σελ.:148 (21χ13), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-6683-19-2


Θέμα: "Πατέρες της Εκκλησίας - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Λοιπόν, Έλληνες, είναι καιρός να συνέλθετε και να γευτείτε την ασυναγώνιστη σοφία, να εκπαιδευτείτε με τον θείο Λόγο και να μάθετε για τον άφθαρτο βασιλιά. Να γνωρίσετε από κοντά και να τιμήσετε αυτούς τους ήρωες που δεν επιδιώκουν ποτέ τον φόνο των λαών. Γιατί αυτός ο βασιλιάς μας δεν θέλει τη δύναμη των σωμάτων ευγενικής καταγωγής, αλλά μια καθαρή ψυχή που να περιβάλλεται από οσιότητα.'Ήδη ο θείος λόγος διαρκώς μας προστατεύει και μας καθοδηγεί και τα συνθήματα του βασιλιά μας μας στρέφουν σε θεϊκές πράξεις λες και μας διαπερνάει η δύναμη του Λόγου του Θεού (σαν μια σάλπιγγα που ξεσηκώνει μια ειρηνική ψυχή που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο), και απομακρύνει τα φοβερά πάφη και διδάσκει πώς να σβήνουμε τα φλογερά πάθη της ψυχής. Αυτή η διδασκαλία δεν αποβλέπει στη δημιουργία ποιητών ούτε κατασκευάζει φιλοσόφους ούτε φοβερούς ρήτορες, αλλά με τη συνεχή παιδεία κάνει τους θνητούς αθάνατους, τους ανθρώπους τους κάνει Θεούς και τους ανυψώνει πάνω από τις κορυφές του Ολύμπου.
Ελάτε, λοιπόν, εκπαιδευτείτε και γίνετε, όπως εγώ· γιατί και εγώ ήμουν κάποτε, όπως είστε εσείς τώρα. Αυτά, όμως, τα ελαττώματα μου μου τα αφαίρεσαν τα θεϊκά κηρύγματα και η δύναμη του θείου Λόγου· γιατί ο Λόγος του Θεού διώχνει από τα κατάβαθα της ψυχής τα φοβερά πάθη, που διεγείρουν οι αισθήσεις...»

(1955) Ιουστίνος, Τατιανός, Μελίτων, Αθηναγόρας, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας