*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ελληνικών παθημάτων θεραπευτική

Διαλέξεις Α΄-Δ΄


Συγγραφή: ·Επίσκοπος Κύρου Θεοδώρητος
Μετάφραση: ·Αντώνης Βράκας
Υπεύθυνος Σειράς: · Ιωάννης Γ. Πλεξίδας
Έκδοση: Μάρτιος 2008 από "Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις"
Σελ.:127 (21χ13), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-6683-20-6


Θέμα: "Πατέρες της Εκκλησίας - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Είναι λοιπόν καιρός, άνδρες, να ανιχνεύσουμε την ίδια τη ρίζα της αλήθειας. Και όπως όσοι προσπαθούν να βγάλουν χρυσομετάλλευμα η αργυρομετάλλευμα από τη γη, όταν βρουν μικρά ψήγματα, ακολουθώντας τα ερευνούν όλες τις φλέβες και δεν παύουν να τρυπούν μέχρι να βρουν τον πολύ χρυσό από τον οποίο διεσπάρησαν τα ψήγματα, έτσι και σεις πρέπει να ακούσετε τους λόγους του Αναξαγόρα, του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα και βέβαια και του Νουμήνιου και του Πλούταρχου και του Πλωτίνου και των άλλων και να ζητήσετε την πηγή από την οποία κάποια λίγα εκ των ιερών ναμάτων άντλησαν αυτοί και στόλισαν τους λόγους τους, και εγκαταλείποντας την πενία αυτών να πιαστείτε από την απέραντη σοφία και να μάθετε ακριβώς από εκείνη τι είναι ποιητής και τι ποίημα, και ποια είναι η αξία των αοράτων δημιουργημάτων και ποια η χρησιμότητα των ορατών. Γιατί αν μάθετε αυτό, δεν θα χωρίσετε τον σεβασμό προς τον Θεό σε πολλά μέρη, αλλά τον αιώνιο και αληθινό και αυτόν που δώρησε την ύπαρξη στα όντα από την ανώτατη αγαθότητά Του θα προσκυνήσετε, έτσι, αντί εχθροί και αντίπαλοι, θα γίνετε οικείοι και φίλοι, και θα απολαύσετε, ως φίλοι, πολλή παρρησία, και σεις που χρειάζεστε προς το παρόν καθοδήγηση πολλούς από τους πλανεμένους θα οδηγήσετε προς την αλήθεια.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας