*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού

Οδηγός


Επιμέλεια: ·Παναγιώτης Περδικούλιας
Έκδοση: Νοέμβριος 2007 από "Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς"
Σελ.:63 (27χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-244-104-6


Θέμα: "Μουσεία - Οδηγοί" "Ελαία" "Ελαιοκομία - Ιστορία"

Η έκδοση του Οδηγού του Μουσείου της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού (ΜΕΕΛ) σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Το ΜΕΕΛ διεκδικεί, από μια άποψη, παγκόσμια μοναδικότητα: με τα αρχαία ελαιοτριβεία που εκτίθενται σε λειτουργική αποκατάσταση, τους σωζόμενους και αποκαταστημένους μηχανισμούς, τις μεγάλες κινούμενες μακέτες και τις ψηφιακές εφαρμογές, τεκμηριώνει τη διαχρονική εξέλιξη της τεχνολογίας ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό και στον ευρύτερο μεσογειακό κόσμο, από τα προϊστορικά χρόνια ως τον 20ό αιώνα.

Παράλληλα, τόσο η μόνιμη έκθεση όσο και η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων λειτουργούν ως σημεία αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της πόλης της Σπάρτης, ανατροφοδοτώντας την τοπική κοινωνία με ζωτικά στοιχεία της παραδοσιακής της ταυτότητας και στεγάζοντας καινοτόμες δράσεις, που καθιστούν το Μουσείο πόλο έλξης παλαιών και νέων επισκεπτών. Με τον τρόπο αυτό, το ΠΙΟΠ υπηρετεί με συνέπεια το στόχο της συνεχούς πολιτισμικής και κοινωνικής παρέμβασης, υλοποιώντας πρωτοβουλίες και δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας.

Ο Οδηγός του Μουσείου της Ελιάς και τον Ελληνικού Λαδιού συμβάλλει ουσιαστικά στη βαθύτερη γνωριμία του επισκέπτη με το αντικείμενο. Συγχρόνως, συνοδεύει και συμπληρώνει το φάκελο δραστηριοτήτων του ΜΕΕΛ, προσφέροντας ένα πολύτιμο εργαλείο για τις επισκέψεις σχολικών ομάδων στο Μουσείο. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει αφετηρία για ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων εκδόσεων, επιστημονικών μονογραφιών, πολιτιστικών χαρτών και εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να διευρυνθεί η εμβέλεια του Μουσείου και του Ιδρύματος.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2007) Museum of the Olive and Greek Olive Oil, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας