*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η τέχνη στην πρώτη σελίδα

72 καλλιτέχνες δημιουργούν τα εξώφυλλα της Athens Voice


Συγγραφή: · Μανώλης Χάρος · Κυριάκος Κατζουράκης ·Κωνσταντίνος Κακανιάς ·Σταύρος Κούλας ·Νάντια Αργυροπούλου (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Αγγελική Μπιρμπίλη ·Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Καλλιτεχνική επιμέλεια: · Μανώλης Χάρος · Κυριάκος Κατζουράκης ·Ηλίας Παπανικολάου · Filep Motwary · Φανή Γρυπάρη · Παναγιώτης Τέτσης ·Μαρία Φιλοπούλου · Απόστολος Γεωργίου ·Άννα Μανέτα · Γιάννης Μαυρομάτης ·Παντελής Παντελόπουλος · Πάρις Χαβιάρας · Ανδρέας Πετρουλάκης · Oscar Chichoni · Νεκτάριος Σταματόπουλος · Φώτης Πεχλιβανίδης · Ιωάννης Κολιόπουλος · Αλέξης Κυριτσόπουλος · Μανταλίνα Ψωμά · Μανώλης Αναστασάκος ·Δάφνη Αγγελίδου · Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης ·Σταύρος Κούλας ·κ.ά.
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Athens Voice"
Σελ.:159 (30χ23), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89617-3-4


Θέμα: "Ζωγραφική - Συλλογές τέχνης " "Εικονογράφηση"

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό βιβλίο με την ιστορία των εξωφύλλων, το οποίο περιλαμβάνει τα εξώφυλλα της εφημερίδας και τα πρωτότυπα έργα των καλλιτεχνών. Ένα βιβλίο που συγκεντρώνει έργα, φωτογραφίες, βιογραφικά και κείμενα των 72 γνωστών δημιουργών που τους ενώνει το εξώφυλλο της Athens Voice - όπως "H Περιπέτεια ενός Eξωφύλλου", όπου 4 ζωγράφοι (Mανώλης Xάρος, Kυριάκος Kατζουράκης, Kωνσταντίνος Kακανιάς και Σταύρος Kούλας) γράφουν για την τέχνη που γίνεται πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας. H κριτικός τέχνης Nάντια Aργυροπούλου αναλύει τη συνάντηση media και τέχνης στους δρόμους της πόλης.

Η εφημερίδα A. V. είναι μία "κοινότητα" που φιλοξενεί στις σελίδες της εικόνες της πόλης. Καθώς ο μετασχηματισμός της Αθήνας σε μεγαλούπολη ζητούσε και μια "τέχνη της πόλης" για να εκφραστεί, ζωγράφοι, εικονογράφοι, αρχιτέκτονες, γραφίστες, φωτογράφοι, γελοιογράφοι, graffiti artists, έγιναν μέλη της "ομάδας A.V." και μέσα από τα εξώφυλλά της έδωσαν το δικό τους οπτικό σχόλιο για την καθημερινότητα της πόλης. Μετέτρεψαν τα εξώφυλλα της A.V. σε άμεσα επικοινωνιακά μηνύματα, σε έργα τέχνης, σε 100 χιλιάδες έγχρωμες εικαστικές προκηρύξεις που ομορφαίνουν την πόλη.

(2015) Τ(ρ)όποι λατρείας, Μουσείο Μπενάκη

(2009) Το όμορφο δεν είναι παρά η αρχή του τρομερού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2007) Αλέξανδρος Ψυχούλης: Tags: λέξεις κλειδιά, Futura

(2007) Destroy Athens, Futura

(2007) Destroy Athens, Futura

(2007) This is My b.World, Futura

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας