*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βασικές αρχές γενικής ιατρικής

"Essentials of Family Medicine" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Philip D. Sloane ·Lisa M. Slatt ·Mark H. Ebell ·Louis B. Jacques
Μετάφραση: ·Δημήτριος Καρανάσιος ·Ειρήνη Οικονομίδου (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Πρόδρομος Μερκούρης Μποδοσάκης · Αναστάσιος Φιλαλήθης · Χρήστος Λιονής
Έκδοση: Φεβρουάριος 2008 από "Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης"
Σελ.:1016 (28χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-399-700-5


Θέμα: "Ιατρική"

[...] Το βιβλίο αυτό, οι "Βασικές Αρχές Γενικής Ιατρικής" των Sloane, Slatt, Ebett και Jacques, που επέλεξε η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) για να μεταφράσει και να προτείνει στους γενικούς γιατρούς δίνει με πληρότητα και επάρκεια την εικόνα της επιστήμης της Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής, των γνώσεων και δεξιοτήτων της:

Το Πρώτο Μέρος παρουσιάζει την ίδια την ειδικότητα, την εστίαση στο άτομο ως σύνολο, στις συνθήκες της οικογένειας και στις ανάγκες υγείας της κοινότητας. Επίσης, αναφέρεται σε θέματα οργάνωσης, σε θέματα διαχείρισης της πληροφορίας και τις εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, ένα πεδίο, που έστω και αν είναι αμφιλεγόμενο, γίνεται όλο και πιο σημαντικό.

Το Δεύτερο Μέρος αναπτύσσει το έργο της Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη της ασθένειας. Η ταξινόμηση των επιμέρους κεφαλαίων κατά ομάδα ηλικιών ή πληθυσμού δίνει μια σαφή εικόνα του τρόπου που πρέπει να εφαρμόζεται η πρόληψη: με συστηματική, μεθοδική προσέγγιση και όχι ευκαιριακά, δηλαδή όχι μόνο με ευκαιριακές παρεμβάσεις και παραινέσεις προς τους ασθενείς αν και όποτε αυτοί επισκεφθούν το ιατρείο.

Το Τρίτο Μέρος αναλύει το έργο της Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής σε μια σειρά από κοινά προβλήματα υγείας και συχνές ασθένειες. Η προσέγγιση που ακολουθεί το βιβλίο είναι "προσανατολισμένη στο πρόβλημα", ακριβώς γιατί οι ασθενείς προσέρχονται στην ΠΦΥ με προβλήματα και όχι με διαγνώσεις.

Βέβαια, συγκεκριμένα νοσήματα που είναι ιδιαίτερα συχνά στην ΠΦΥ (όπως είναι η κατάθλιψη, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση) παρουσιάζονται από τη σκοπιά της ασθένειας. Το μέρος αυτό ξεκινά με ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, για τον τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης των συχνών προβλημάτων που εκδηλώνονται στην ΠΦΥ και περιέχει μια αναφορά σε ένα από τα βασικά αποφθέγματα για την άσκηση της Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής: "Άμα ακούσεις καλπασμό έξω από το παράθυρο, να σκέφτεσαι το άλογο, όχι τη ζέβρα, εκτός... αν βρίσκεσαι στην Αφρική". Με άλλα λόγια, η κοινή λογική είναι από τα βασικά εργαλεία της Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής.

Στο βιβλίο υπάρχουν πολλά παραδείγματα, περιστατικά και περιπτώσεις που διαχειρίζεται η Γενική/ Οικογενειακή Ιατρική, καθώς και αναφορές στις συνθήκες άσκησης της, που αναφέρονται αποκλειστικά στο περιβάλλον των συγγραφέων του βιβλίου, δηλαδή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αποφασίσαμε να παραμείνουν οι αναφορές αυτές ως έχουν, δηλαδή να μη γίνει καμία προσπάθεια προσαρμογής τους στο Ελληνικό περιβάλλον, επειδή κάτι τέτοιο θα στερούσε από το βιβλίο την αυθεντικότητα του και διότι η συλλογή αντίστοιχων αναφορών απαιτεί μια μακροχρόνια προσπάθεια που ήταν ανέφικτη. [...]

(από τον πρόλογο του καθηγητή κ. Αναστάσιου Φιλαλήθη)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας