*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πώς σκέφτονται οι γιατροί

"How Doctors Think" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Jerome Groopman
Μετάφραση: ·Παναγιώτης Σταυρόπουλος
Έκδοση: Φεβρουάριος 2008 από "Κλειδάριθμος"
Σελ.:399 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-461-116-Χ


Θέμα: "Ιατρική"

Κατά μέσο όρο, ένας γιατρός θα διακόψει τον ασθενή που του περιγράφει τα συμπτώματά του μέσα σε 18 δευτερόλεπτα.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, πολλοί γιατροί πραγματοποιούν τη βασική διάγνωση και αποφασίζουν την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Συχνά οι αποφάσεις που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο είναι ορθές, αλλά σε κρίσιμες στιγμές μπορεί επίσης να είναι και λανθασμένες.

Σε αυτό το βιβλίο, που καταρρίπτει μύθους, ο Τζέρομ Γκρόοπμαν προσδιορίζει με ακρίβεια και περιγράφει τις διαδικασίες σκέψης και τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από τις αποφάσεις που παίρνουν οι γιατροί.

Ο Γκρόοπμαν διερευνά γιατί σφάλλουν οι γιατροί και πώς μπορούν -με τη βοήθειά μας- να αποφεύγουν τις βεβιασμένες κρίσεις, να ενστερνιστούν την αβεβαιότητα, να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να αναπτύξουν άλλες δεξιότητες που μπορούν να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο που περιγράφει αναλυτικά τα σήματα κινδύνου που προειδοποιούν για την εσφαλμένη ιατρική σκέψη και αποκαλύπτει πώς οι νέες τεχνολογίες μπορεί στην πραγματικότητα να παρεμποδίζουν τις ακριβείς διαγνώσεις.

Το βιβλίο προσφέρει άμεσες, έξυπνες ερωτήσεις που μπορούν να θέτουν οι ασθενείς στο γιατρό τους για να τον βοηθήσουν να βάλει τη σκέψη του στη σωστή πορεία.

Ο Γκρόοπμαν αντλεί υλικό από πληθώρα ερευνών, εκτεταμένες συνεντεύξεις με μερικούς από τους καλύτερους γιατρούς και από τις δικές του εμπειρίες ως γιατρός και ως ασθενής.

Διαβάζοντας το βιβλίο, γιατροί και ασθενείς θα αντλήσουν ζωτικές πληροφορίες, ώστε μαζί να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας