*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η κρητική διατροφή


Συγγραφή: · Γιώργος Αγοραστάκης
Φωτογραφία: · 1899-1998 Nelly's ·κ.ά.
Έκδοση: 2005 από "Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων"
Σελ.:154 (20χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-630-272-5


Θέμα: "Διατροφή - Δοκίμια" "Κρήτη"

Στις μέρες μας αναγνωρίζεται γενικά ότι η παραδοσιακή δίαιτα των Κρητών συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν την υγιεινότερη δίαιτα. Η αναγνώριση προέκυψε μετά τα αποτελέσματα μακροχρόνιων συγκριτικών ιατρικών ερευνών, όπου φάνηκε ότι οι Κρήτες υπήρξαν οι υγιέστεροι και οι μακροβιότεροι από τους κατοίκους άλλων περιοχών του πλανήτη και τούτο αποδόθηκε στη δίαιτα και τη διατροφή τους.

Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών έσπευσαν να τα οικειοποιηθούν πολλοί άλλοι, κάτω από τη γενική ομπρέλα του όρου "Μεσογειακή διατροφή". Έναν όρο που όλα και όλους τα χωρεί. Έτσι η "Κρητική διατροφή" χάθηκε μέσα στο αόριστο περιβάλλον της "μεσογειακής διατροφής" και δεν μπορεί να διακρίνει κανείς ποια είναι τα διακριτικά της γνωρίσματα, ποια είναι τα στοιχεία που τη συγκροτούν και τη διαφοροποιούν ως πρότυπο διατροφής.

Αν οι ιατρικές έρευνες υπέδειξαν την παραδοσιακή δίαιτα των Κρητικών ως την υγιεινότερη, το ερώτημα είναι ποια ήταν αυτή η δίαιτα, ποιο είναι το περιεχόμενό της, πού βασίζεται, πώς εξελίχτηκε διαχρονικά και πώς αλλοιώνεται και διαμορφώνεται σήμερα. Ο σκοπός αυτού του έργου είναι να απαντήσει σ' αυτό το ερώτημα.

(2013) Είμαστε από καλή γενιά, το γένος Αγοραστάκη, Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης "Πυξίδα της Πόλης"

(2010) Πολιτεία, δημοκρατία και αυτοδιοίκηση, Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης "Πυξίδα της Πόλης"

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας