*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ψυχολογία της συμπεριφοράς


Συγγραφή: · Robert Mellon
Επιμέλεια: ·Χρύσα Ξενάκη
Έκδοση: Νοέμβριος 2007 από "Τόπος"
Σελ.:1004 (27χ21), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-6760-16-2


Θέμα: "Κοινωνική ψυχολογία"

Το βιβλίο αυτό σκοπεύει να αναπτύξει, σε κάθε αναγνώστη, την ικανότητα να ερμηνεύει επιστημονικά γιατί αισθάνεται, σκέφτεται, αντιλαμβάνεται και ενεργεί με τον τρόπο που τον χαρακτηρίζει, και, εφόσον το επιθυμεί να τον βοηθήσει να παρεμβαίνει, να ρυθμίζει δηλαδή τις συνθήκες ώστε να αλλάζει αυτά τα ψυχολογικά φαινόμενα. Αντί να αποδίδει την συμπεριφορά στις υποθετικές, μυστήριες δραστηριότητες του νου, το βιβλίο αναλύει πώς ακριβώς το κάθε ψυχολογικό φαινόμενο μπορεί να κατανοηθεί μέσα από την μακροπρόθεσμη αλληλεπίδραση του βιολογικού ατόμου με τα φυσικά γεγονότα της ζωής του—με τα χαμόγελα, τα χαστούκια, τις γεύσεις, τα θεάματα, τους ήχους—με τα προϊόντα, δηλαδή, της δικής του συμπεριφοράς, που του προκαλούν διέγερση και συναισθήματα, και που η ρύθμισή τους αλλάζει την πιθανότητα ότι θα δρα ξανά με τον τρόπο που τα επέφερε.

Ξεκινά με απλά παραδείγματα καθημερινής συμπεριφοράς, περιγράφοντας με απλό τρόπο την σχέση μεταξύ στοιχειών της συμπεριφοράς και βιωμάτων της ζωής του ατόμου. Προοδευτικά, οι σχέσεις συμπεριφοράς-περιβάλλοντος που αναλύονται γίνονται όλο και πιο σύνθετα, καταλήγοντας στην επιστημονική ερμηνεία πολύπλοκων ψυχολογικών φαινόμενων όπως η αυτογνωσία, η επικοινωνία, οι προσωπικές προτιμήσεις, η επιμονή, η τήρηση κανόνων, η ψυχοπαθολογία, η δημιουργική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων και άλλα πολλά.
Σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, ειδικούς υγείας και άλλους επαγγελματίες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ρύθμιση συνθηκών με στόχο την ανάπτυξή ή την βελτίωση της συμπεριφοράς των άλλων, το βιβλίο προσφέρει μια περιεκτική εισαγωγή σε έναν τρόπο ερμηνείας της προέλευσης της συμπεριφοράς, βασισμένη στην πειραματική ανάλυση, περιλαμβάνοντας άμεσες και αποτελεσματικές εφαρμογές στο χώρο τους.
Αλλά και σε κάθε αναγνώστη, προσφέρει μια πραγματικά διαφορετική, ενδιαφέρουσα και πρακτικά ωφέλιμη κατανόηση του εαυτού του, μια ψυχολογία συνεπή με τις φυσικές και τις βιολογικές επιστήμες που, όπως αυτές, εμπλουτίζει την επαφή του ανθρώπου με το περιβάλλον του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας