*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αζτέκοι, Ίνκα, Μάγια

Ιστορίες κατακτήσεων και χαμένων πολιτισμών


Συγγραφή: · Διώνη Ντόντη
Υπεύθυνος Σειράς: ·Γεώργιος Γαϊτάνος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Μέθεξις"
Σελ.:126 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89358-6-5


Θέμα: "Ίνκας - Ιστορία" "Αζτέκοι - Ιστορία" "Μάγια - Ιστορία"

Οι πρώτοι εξερευνητές του Νέου Κόσμου σαγηνεύτηκαν από τις φήμες που ψιθυρίζονταν για χώρες πλούσιες σε χρυσάφι και σε θησαυρούς κρυμμένους σε λίμνες και σε απρόσιτες κορφές. Απ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πρώτοι οι Ισπανοί οργάνωσαν αποστολές για την κατάκτηση των μυθικών αυτών χωρών. Η δίψα για δόξα και πλούτη ώθησαν τους Κονκισταδόρους σε απίθανα δραγαθήματα. Κατάκτησαν, λεηλάτησαν και εξολόθρευσαν ολόκληρους λαούς (Αζτέκους, Ίνκα, Μάγια), χωρίς να ενδιαφερθούν για τους πολιτισμούς τους, οι οποίοι κινδύνευαν να χαθούν από την παγκόσμια μνήμη.

Χάρη όμως στις γραπτές μαρτυρίες των ιεραποστόλων και γραμματέων, που ακολούθησαν τις ιεραποστολές, μάθαμε τη μυθολογία τους, την ιστορία τους, την κοινωνική και διοικητική τους οργάνωση και τα επιτεύγματά τους. Αργότερα, οι αρχαιολόγοι με τα ευρήματα που έφεραν στην επιφάνεια, συμπλήρωσαν την ιστορία τους.

Η συγγραφέας με γλαφυρότητα διηγείται τις ιστορίες των κατακτήσεων, συμπεριλαμβάνοντας την λιγότερο γνωστή θρυλική ιστορία της Κολομβίας. Σε απλή γλώσσα εξηγεί τα γλωσσικά, αστρονομικά και επιστημονικά επιτεύγματα αυτών των λαών.

(2009) Αργύρω, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας