*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Γέροντας Θεόφιλος Παραϊάν

Χωρίς φως, φωτισμένος


Μετάφραση: ·Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης
Επιμέλεια: ·Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Άθως (Σταμούλη Α.Ε.)"
Σελ.:303 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6677-21-4


Θέμα: "Πατέρες της Εκκλησίας "

Με το βιβλίο αυτό ο Έλληνας αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μία σημαντική μορφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, τον γέροντα Θεόφιλο Παραϊάν, που ζει στο μοναστήρι Σίμπατα ντε σους της Τρανσυλβανίας. Από την βρεφική ηλικία στερήθηκε το φως του και μέσα από ένα τιτάνιο αγώνα κατόρθωσε να αποκτήσει παιδεία και βαθύτατη πνευματική καλλιέργεια.

Σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ομιλητές σε θέματα πνευματικής ζωής, αλλά και από τους καλύτερους πνευματικούς οδηγούς των σύγχρονων χριστιανών και ιδιαίτερα των νέων που διψούν για πνευματική ζωή.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα δούμε καθαρά, χωρίς ρομαντικές τοποθετήσεις, το πόσο δύσκολο είναι να μείνει κανείς αταλάντευτος στην πνευματική του πορεία. Παράλληλα, θα διαπιστώσουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να βγάλει τον άνθρωπο από τον αληθινό πνευματικό δρόμο αρκεί ο ίδιος να το επιθυμεί διακαώς, να αγωνίζεται με συνέπεια και ο Θεός να παρέχει τη χάρη και την ευλογία του.

Ο ίδιος ο Γέροντας σε κάποια συνάφεια των λόγων του ομολογεί ότι κανένας δεν είναι σε θέση να οδηγήσει κυριολεκτικά κάποιον στο να βρει το Θεό. Όμως, η ζωή του Γέροντα και η καθαρή διδασκαλία του δείχνουν το Θεό, εμπνέουν στην αναζήτηση του Θεού και καθοδηγούν στη θεμελιωμένη σε υγιείς πνευματικές βάσεις κατά Χριστόν ζωή.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας