*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιεραποστολή

Μεθόριος χριστιανισμού και ελληνισμού


Συγγραφή: · Ηλίας Α. Βουλγαράκης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Μαΐστρος"
Σελ.:326 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8252-73-3


Θέμα: "Ιεραποστολές"

Στο βιβλίο μελετώνται και περιγράφονται με απλότητα τα βήματα με τα οποία η χριστιανική πίστη βγήκε από τη στενή κοιτίδα του ιουδαϊσμού και απλώθηκε στην ελληνορωμαϊκή οικουμένη. Πώς έγινε η συνάντηση αυτή ελληνισμού και χριστιανισμού, ποια ήταν η αλληλεπίδραση των δύο πολιτισμών; Ποιες αλλαγές έγιναν στην κοινωνική οργάνωση, στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον;
Η σπουδή αφορά και μεταγενέστερα χρόνια. Γεωγραφικά τα όρια εκτείνονται προς βορράν ως τις πολικές περιοχές, δυτικά στην κεντρική Ευρώπη, ανατολικά μέσα από τη μαγευτική Σιβηρία ως την Αλάσκα.

Η ιεραποστολή, ως διάδοση του χριστιανισμού, έφερε μια νέα διάσταση στη ζωή του κόσμου. Τόνισε τη μοναδική σημασία του ανθρώπου ως ενιαίας σύνθεσης πνεύματος και ύλης. Συνέβαλε στην ανθρώπινη επικοινωνία, αν και συχνά κατηγορείται για φοβερά λάθη και εκμετάλλευση των λαών, κυρίως όταν συνδέθηκε με τη δυτική αποικιοκρατική εξάπλωση. Ο συγγραφέας αποτιμάει κριτικά τα θέματα σε ένα βιβλίο καθοριστικής σημασίας για το θέμα της ιεραποστολής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας