*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η βιομηχανική επανάσταση

"The Industrial Revolution 1760-1830" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · T. S. Ashton
Μετάφραση: ·Άσπα Γολέμη
Επιμέλεια: · Βασίλης Α. Καρδάσης
Υπεύθυνος Σειράς: · Βασίλης Α. Καρδάσης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Τόπος"
Σελ.:199 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6760-32-4


Θέμα: "Οικονομική ιστορία"

Το πασίγνωστο βιβλίο του T.S. Ashton για το κοσμογονικό φαινόμενο τηs Βιομηχανικής Επανάστασηs συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά έργα που σηματοδότησαν την εξέλιξη τηs επιστήμηs τηs οικονομικήs ιστορίαs. Είναι ένα έργο που άνοιξε τoυs ορίζοντες της γνώσηs μαs και προκάλεσε πλήθος συζητήσεων στη βρετανική επιστημονική κοινότητα και ευρύτερα. Βασικό του χαρακτηριστικό η έμφαση που δίνει στη βαθιά αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων που συνέβαλαν στην εμφάνιση του φαινομένου. Ο Ashton επιμένει στη διαλεκτική σχέση ανάμεσα στις ξεχωριστέs ευνοϊκέs μεταβλητέs (θεωρία-τεχνολογία, συσσωρευμένη εμπειρική γνώση, κεφάλαιο, συγκυρία), αποκλείοντας το "τυχαίο" από την εμφάνιση τηs Βιομηχανικής Επανάστασης. Υπ' αυτή την έννοια προτείνει ένα πλαίσιο ανάλυσης, καθορίζονταs και τη διαδρομή μέσα σmν οποία κινήθηκαν μεταγενέστεροι οικονομικοί ιστορικοί.
Προικισμένοs με το χάρισμα του διεισδυτικού και γοητευτικού λόγου, ο Ashton έχει την ικανότητα να μαγεύει με την άνεση τns ανάγνωσηs τόσο, το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό όσο τους φοιτητές και τους ερευνητές των κοινωνικών επιστημών, η παραδίδονταs στις νεότερεs γενιές ένα συναρπαστικό αφήγημα και ένα σπουδαίο εργαλείο στοχασμού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας