*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πατερικόν της Μονής Βαλαάμ


Συγγραφή: ·Μοναχή Χριστοδούλη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Ιερόν Ιβηριτικόν Κελλίον Αγίας Άννης"
Σελ.:370 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-98041-0-1


Θέμα: "Πατέρες της Εκκλησίας "

[...] Το "Πατερικόν" του Βαλαάμ είναι έργο του προκατόχου του γράφοντος Ηγουμένου Παντελεήμονος, νυν Μητροπολίτου του Όουλου. Κατά τον πόλεμο με την Αδελφότητα μεταφέρθηκαν στο Νέο Βαλαάμ και Ιερές εικόνες, εκκλησιαστικά σκεύη και άμφια καθώς και το αρχείο της παλαιάς Μονής. Έτσι όλο το υλικό διά το "Πατερικόν" βρισκόταν στην διάθεση του ρωσομαθούς Ηγουμένου.
Μετά την έκδοση του έργου μερικοί πατέρες, των οποίων η ζωή περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου, έχουν ήδη επισήμως συγκαταριθμηθεί στους χορούς των Αγίων της Εκκλησίας μας, όπως ο Επίσκοπος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ και ο μεγαλόσχημος Ιερομόναχος Αντίπας.

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, επειδή τώρα και εις τους Έλληνες αναγνώστες ανοίγει η δυνατότητα διά μέσου αυτού του βιβλίου να γνωριστούν με τους Πατέρες, πού ανά τους αιώνες αγωνίστηκαν τον καλόν αγώνα και να μάθουν την πολυποίκιλη ιστορία της Μονής. [...]

(από τον πρόλογο του Καθηγούμενου του Νέου Βαλαάμ, Αρχιμανδρίτη Σέργιου)

(2011) Μοναστική ζωή και παράδοση, Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής - Χρυσοπηγής

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας