*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η κομμούνα της Κρονστάνδης

Το βουτηγμένο στο αίμα λυκόφως της ρωσικής επανάστασης


Συγγραφή: ·Ida Mett
Μετάφραση: · Α. Στίνας
Έκδοση: 2010 από "Διεθνής Βιβλιοθήκη"
Σελ.:95 (20χ13), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Επαναστάσεις" "Κομμουνισμός - Ιστορία" "Ρωσία - Ιστορία"

[...] Αυτή η μελέτη για την Κρονστάνδη γράφτηκε πριν από τον πόλεμο, όταν ζούσε ακόμα ο Τρότσκυ. Θεωρώντας τον ως τον μόνον με κύρος εκπρόσωπο του μπολσεβικισμού, λογαριάζαμε, με το σκοπό να φωτίσουμε την ιστορία, να του θέσουμε μερικά ερωτήματα σχετικά με την τραγωδία της Κρονστάνδης. Παρά τον τραγικό του θάνατο, δεν θέλουμε να τροποποιήσουμε το κείμενο, με την πεποίθηση ότι τα ερωτήματα που τίθενται, εξακολουθούν να ισχύουν. Αν κατά τύχη, αυτό το κείμενο έπεφτε μια μέρα στα χέρια κάποιων παληών μπολσεβίκων που ζουν ακόμα στη Ρωσία, παρακαλούμε να πιστέψουν πως σ' αυτούς στρέφονταν ο λογισμός μας, όταν ξαναθέταμε αυτά τα προβλήματα.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας