*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Επικίνδυνες οι γυναίκες που διαβάζουν

Γυναίκες αναγνώστριες στη ζωγραφική και τη φωτογραφία

"Frauen, die lesen, sind gefährlich" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Stefan Bollmann
Μετάφραση: · Πελαγία Τσινάρη
Φωτογραφία: ·Julia Margaret Cameron ·August Sander · Eve Arnold
Ζωγραφική επιμέλεια: ·Simone Martini ·Hugo van der Goes ·Ambrosius Benson · Michelangelo Buonarroti ·Domenico Fetti · Rembrandt Harmenszoon van Rijn ·Jacob Ochtervelt ·Pieter Janssens Elinga ·Jan Vermeer ·François Boucher ·Jean Raoux ·Jean-Honore Fragonard ·Johann Ernst Heinsius ·Jean - Étienne Liotard ·Friedrich Heinrich Füger ·Franz Eybl ·Gustav Adolph Hennig ·Carl - Christian - Constantin Hansen ·Alma - Tadema Lawrence ·Anton Ebert ·Anselm Feuerbach ·Edward Sir Burne - Jones ·Ramón Casas y Carbo ·Jean - Jacques Henner · Eduardo Manet ·James Jacques Tissot ·James Abbott McNeil Whistler ·Charles Burton Barber ·Lovis Corinth ·Théodore Roussel · Vincent Van Gogh ·Peter Severin Krőyer ·Vittorio Matteo Corcos ·Jessie Marion King ·Heinrich Vogeler ·Carl Larsson ·Vilhelm Hammershői ·Peter Ilsted ·Albert Marquet ·Robert Breyer ·Henri Matisse ·κ.ά.
Έκδοση: Οκτώβριος 2007 από "Ποταμός"
Σελ.:152 (28χ22), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-6691-13-6


Θέμα: "Φωτογραφικές συλλογές" "Γυναίκα" "Ζωγραφική - Συλλογές τέχνης "

Οι γυναίκες που διαβάζουν είναι επικίνδυνες, επειδή διαβάζοντας απέκτησαν (και ίσως εξακολουθούν να αποκτούν) γνώσεις και εμπειρίες που δεν προορίζονταν για εκείνες.

Η ιστορία των γυναικών αναγνωστριών αντικατοπτρίζεται στη ζωγραφική και τη φωτογραφία.
Το μοτίβο της γυναίκας που διαβάζει ανέκαθεν γοήτευε τους καλλιτέχνες κάθε εποχής. Ωστόσο, χρειάστηκαν πολλοί αιώνες για να επιτραπεί στις γυναίκες να διαβάζουν ό,τι θέλουν. Στην αρχή τους επιτρέπεται μόνο να κεντάνε, να προσεύχονται, να φροντίζουν τα παιδιά και να μαγειρεύουν. Από τη στιγμή, όμως, που ανακαλύπτουν στο διάβασμα τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν το περιορισμένο περιβάλλον του σπιτιού με τον απεριόριστο κόσμο της σκέψης, της φαντασίας, αλλά και της γνώσης, γίνονται επικίνδυνες, απειλώντας να ανατρέψουν τη δεδομένη τάξη πραγμάτων.

Οι εικόνες γυναικών που διαβάζουν έχουν μια ιδιαίτερη ομορφιά και μεγάλη εκφραστική δύναμη. Οι πίνακες και οι φωτογραφίες αυτού του τόμου ανήκουν σε φημισμένους αλλά και λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες που θα ανακαλύψουμε ή θα ξαναθυμηθούμε, μεταξύ των οποίων ο Ρέμπραντ, ο Βερμέερ, ο Ματίς, ο Χέκελ, ο Μύντερ ή η Ηβ Άρνολντ και η περίφημη φωτογραφία της "Η Μέριλιν Μονρόε διαβάζει τον "Οδυσσέα" του Τζόυς".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας